VIDEO | Judecător ucrainean, răpit în centrul Chişinăului

Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascunde de autorităţile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în centrul capitalei Republicii Moldova, Chişinău, relatează deschide.md.

Poliţia a fost sesizată în jurul orei 13.15, iar în prezent ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanţelor, scrie Agerpres.

Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chişinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanţele judecătoreşti a Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane şi dus într-o direcţie necunoscută. În situaţia dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toţi care cunosc careva informaţii la subiectul dat vă rog să o comunicaţi poliţiei”, a transmis avocatul.

Portalul deschide.md aminteşte că Judecătorul Ceaus este acuzat de către autorităţile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, Kievul l-a dat în urmărire, acesta aflându-se iniţial în Crimeea, iar apoi în Republica Moldova.

El a încercat să obţină azil politic în Republica Moldova, însă Curtea Supremă de Justiţie i-a respins recent solicitarea.

1 COMENTARIU

  1. Păi cine să-l răpească pe ghiță, colegii lui??…Ai să fim serioși, structurile securiste încă au putere în țară, practic conducerea țării e coordonată de aceste structuri securisto-mafiote, guvern, administrația centrală și locală, parlament,…în spatele fiecărui primar stă un pui de securist!!..sau activist comunist…unde credeti ca sunt cei peste 500 de mii de activiști și securiști și lui ceaușescu??..uite-i aici printre noi…
    Asa ca poate trupele Delta Force ar putea să-l răpească pe ghiță!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here