Arestări la vârful FC Barcelona

Sursa: Pixabay

Purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale catalane a refuzat să dezvăluie identitatea persoanelor reţinute în legătură cu FC Barcelona, indicând doar că agenţii săi sunt „în curs de efectuare a arestărilor”, informează AFP, preluată de News.ro.

Dar, potrivit mai multor surse mass-media, inclusiv postului de radio Cadena Ser, în general foarte bine informat cu privire la acest club, fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu este unul dintre ei. Cadena Ser anunţă că înlocuitorul său ca interimar, directorul executiv, Oscar Grau, şi directorul juridic, Roman Gomez Ponti, au fost, de asemenea, reţinuţi.

Marca.com scrie că Bartomeu a fost luat de acasă de poliţişti, la fel ca Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului. Grau şi Ponti au fost reţinuţi la stadionul Camp Nou. Toţi patru au fost duşi la o secţie de poliţie pentru audieri şi este de aşteptat să fie puşi în libertate, în cursul serii.

Potrivit presei spaniole, percheziţiile efectuate la sediul FC Barcelona sunt legate de ancheta privind „Barcagate”, caz care a apărut în urmă cu un an. La 17 februarie 2020, FC Barcelona a negat că ar fi la originea unei campanii de calomnie pe reţelele de socializare, care viza persaone importante ale clubului pentru a îmbunătăţi imaginea lui Josep Maria Bartomeu, care a demisionat la 27 octombrie.

Cadena Ser a arătat, într-o anchetă, că Barca a plătit un milion de euro în şase facturi separate către compania I3 Ventures, cu care clubul a întrerupt legăturile de atunci.

Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi şi Gerard Pique ar fi fost printre cei vizaţi de I3 Ventures, într-o campanie de trei ani.

Aceasta a inclus atacuri împotriva reticenţei lui Messi de a semna un nou contract cu Barca, în timp ce Pique a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis.

„Li s-a dat sarcina de a monitoriza reţelele sociale? Raspunsul este da. Au fost însărcinaţi cu discreditarea oamenilor sau instituţiilor pe reţelele de socializare? Raspunsul este nu. Şi îi vom da în judecată pe toţi cei care ne acuză de acest lucru ”, s-a apărat Bartomeu.

Această operaţiune a poliţiei vine cu şase zile înainte de alegerile pentru preşedinţia FC Barcelona, programate duminică, la care suporterii-acţionari vor fi chemaţi să aleagă între Joan Laporta, Toni Freixa şi Victor Font.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here