Jurnalist de origine iraniană din România, mesaj tranșant: „Soleimani nu e un erou. În Iran s-a promovat prostia”

Amir Kiarash. Foto: Facebook

Un jurnalist originar din Iran care locuiește în București spune că generalul Qassem Soleimani, fostul comandant al Forțelor Quds, eliminat de Statele Unite, nu este „un erou al poporului iranian”, așa cum s-a scris în unele surse media.

„Să spui că Ghasem Soleimani a fost un erou al poprului iranian pentru că îi vezi pe aceşti nenorociţi pe stradă, e ca şi cum ai spune că PSD e un partid extrem de iubit în România, după ce te uiţi la o adunare a oamenilor care susţin acest partid. Şi mai tragi şi concluzia că Viorica Dăncilă e eroina românilor!”, scrie jurnalistul Amir Kiarash, care lucrează la departamentul de sport al ziarului Adevărul.

Jurnalistul spune că susținătorii lui Soleimani nu reprezintă majoritatea iranienilor.

„Poporul iranian are mulţi eroi. Saadi, Hafez, Omar Khayyam, Darius cel Mare, Kouroush sunt nişte exemple istorice. Ali Daei (sportiv) sau Asghar Farhadi (regizor) sunt exemple din vremurile noastre. Ghasem Soleimani poate fi catalogat în multe feluri, numai un erou al poporului iranian, nu! Acest individ care, într-adevăr, a fost un bun strateg militar, şi-a folosit inteligența în scopuri malefice. A făcut nenorociri în regiune şi, foarte important, n-a făcut absolut nimic, dar nimic!, pentru a îmbunătăţi viaţa iranianului de rând”, mai scrie Amir Kiarash.

„Iar dacă vă întrebaţi de ce vedeţi, astăzi, imagini cu mii de iranieni dându-şi palme pentru că un criminal, un terorist, a fost ucis, explicaţia e simplă. Iranul e o ţară cu o populaţie mare, de 70, 75 milioane de oameni. Majoritatea acestor oameni sunt împotriva acestui guvern. Când spun că sunt împotrivă, adică, efectiv, detesta tot ce ţine de el! Vorbim însă de o majoritatea tăcută. Pentru că, dacă eşti vocal, dacă faci valuri, eşti condamnat la moarte. Te bucuri că a fost asasinat Soleimani? Te ucidem! Zici că Ayatollah-ul Khamenei, liderul spiritual, e un imbecil? Te ucidem! Ieşi pe stradă că s-a scumpit preţul benzinei cu 300% peste noapte? Te ucidem!”, subliniază jurnalistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here