Jurnalista Emilia Șercan, șefii Poliției și Direcției de Informații a Apărării, invitați la Comisia pentru Drepturile Omului

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru anunţă că jurnalista Emilia Şercan, precum şi şefii Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) vor fi invitaţi pentru discuţii, săptămâna viitoare, la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.ro.

„Dacă vom lăsa timpul să treacă fără să se clarifice ceea ce i se întâmplă Emiliei Şercan, se va aşterne tăcerea. Şi exact aşa ar şi dori cei care par să se ocupe cu intimidarea sau chiar cu distrugerea imaginii unui jurnalist. Totul în legătură cu acuzaţiile de plagiat – teza de doctorat a domnului Nicolae Ciucă. Am propus, alături de colegii mei din Forţa Dreptei, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, să invităm la o discuţie pe doamna Şercan, pe şeful Poliţiei Române şi pe şeful DGIA (serviciul Armatei). Au votat ‘pentru’, urmând să se organizeze staff-ul comisiei în continuare pentru primele zile ale săptămânii viitoare. Terminaţi cu practicile care nu au nicio legătură cu un stat democratic!”, a scris Violeta Alexandru, marţi, pe Facebook.

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat luni că este supusă unor „acţiuni de discreditare şi intimidare” după data de 18 ianuarie, când „a dezvăluit că teza de doctorat a premierului este plagiată”.

„Am decis să denunţ public acţiunile de discreditare şi intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată. Am decis acest lucru pentru că jucătorul-cheie în această operaţiune este chiar statul român: o probă pe care am furnizat-o Poliţiei Române pentru a identifica autorul unei infracţiuni de violare a vieţii private a fost scursă din dosar în aceeaşi zi, iar ulterior a devenit baza unei ample operaţiuni de kompromat. Am acordat timp organelor de cercetare penală – Parchet şi Poliţie – să ancheteze scurgerea de informaţii pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022. Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informaţii, iar timp de 19 zile Parchetul şi Poliţia au refuzat să îmi comunice numărul de înregistrare a dosarului penal”, a scris Emilia Şercan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here