Kelemen Hunor cere „demiterea imediată” a Violetei Alexandru: „Nu pot decât să îi acord nota 1”

Inquam Photos / Manases Sandor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut luni „demiterea imediată” a ministrului Muncii, Violeta Alexandru, despre care spune că nu cunoaște legislația și lansează petiții împingând responsabilitatea „dincolo de limita bunului simț”. Acesta o notează pe Alexandru cu nota 1.

Liderul UDMR o taxează pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după declarați referitoare la problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către președintele Consiliului Județean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul – Consiliul Județean – are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens. Inițial am crezut că este vorba despre o glumă mai puțin reușită”, spune Kelemen Hunor.

El o acuză pe Alexandru că, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor din sistemul de protecție socială și să își asume responsabilitatea funcției ministeriale, „lansează petiții și împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț”.

„Îmi este foarte clar că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1”, spune Kelemen Hunor.

Potrivit președintelui UDMR, „singură soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru”.

„Mergând pe logică doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here