Kelemen Hunor: Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este în favoarea eliminării pensiilor speciale, precizând că ori sunt eliminate toate, ori nu este eliminată niciuna, transmite News.ro.

Kelemen Hunor a fost întrebat miercuri dacă UDMR va susţine eliminarea pensiilor speciale, în special ale parlamentarilor şi primarilor.

“Nu există în special pentru parlamentari şi în special pentru alţii. Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, a afirmat Kelemen Hunor. Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile magistraţilor, având în vedere că există decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens, vicepremierul a răspuns: “Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizia CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc noi înşine şi de banii publici”.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre faptul că UDMR vrea extinderea eliminării pensiilor speciale pentru toate categoriile care le primesc, nu doar pentru parlamentari, că şi PNL are acelaşi punct de vedere, însă elaborarea prevederilor legale care să apropie pensiile speciale de un principiu al contributivităţii va fi făcută într-o perioadă mai lungă de timp.

„În privinţa pensiilor speciale, ştiţi foarte bine că în planul Guvernului există în obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde evident şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale. Există un acord între PNL şi USR-PLUS de a susţine modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament. 

Chestionat cum va rezolva discrepanţa cauzată de faptul că UDMR condiţionează votarea de extinderea nu doar la parlamentari, ci la toate categoriile care primesc pensii speciale, preşedintele PNL a răspuns: „Avem şi noi acelaşi punct de vedere”.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat marţi că PSD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

4 COMENTARII

  1. Este foarte perfida astfel de gandire,pentru ca majoritatea pensiilor speciale le incaseaza magistratii si militarii,nu parlamentarii!Trageti dvs concluzia singuri ce se va intampla in urmatorii ani,cu udemeristii in coalitie…😤

  2. Punctul de vedere al udmr este foarte corect atata timp cat este si sincer, in schimb orban ludovic combinangiu dezamageste constant cu perseverenta. A ajuns pnl un fel de ” afara este vopsit gardul, dar, in dosul acestuia se gaseste leopardul”. O mare deziluzie pentru romani si Romania.

    • Anonim tampit! Lasa placa cu Orban la tomberon la pmp,ca stim noi cine a fost si ramane combinagiul din umbra al lui florin roman,alinel tise,boc si sighiartau si mai nou trambita sa soecuala,Rares Bogdan: Petrov,tatukul pdlului si al pmpului,care si-a vazut agramata de fiica fara coledzi si vrea distrugerea PNL,ca acusi vine congresul! Daca vroiau reforma romanii,trebuiau sa iasa la vot ,nu la terase incalzite si pariuri sportive!!Asa,au iesit 35%votanti,si asta e rezultatul,neghiobule!!!Orban a scapat tara de dragnea si guvernul sau,taman cand a venit pandemia si a scos tara din incapacitate de plata!!!DNA ,CSM ,PARCHETUL GENERAL SA-SI FACA TREABA,SA SCOATA DOSARELE HOTILOR DRAGNEA,PETROV,BICA,MAZARE,DIN SERTARE SI SA INCEAPA URMARIREA LOR ,NU SA CLASEZE DOSARE PE MOTIV DE LIPSA DE PROBE!!Plevusca de partid se elimina usor,prin alegeri,la congrese! Procurorii si judecatorii se vede din luna ca nu au deloc intentia sa deranjeze marii corupti ,ca doar ei le-au dat salariile si pensiile speciale!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here