Kelemen Hunor: Să ne pregătim mental cu toţii – nimic nu va mai fi ca înainte de război

Kelemen Hunor

Oamenii trebuie să fie pregătiţi şi din punct de vedere mental pentru perioada următoare, deoarece efectele crizei economice generate de războiul din Ucraina vor fi cunoscute abia la sfârşitul verii, a avertizat marţi preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, informează Agerpres.

Kelemen Hunor a estimat, la postul B1TV, că 80-90% din măsurile prezentate în programul „Sprijin pentru România” vor fi implementate, dar vor fi şi alte măsuri, care vor fi anunţate în perioada următoare, inclusiv legat de rate.

„Tot ce se întâmplă în jurul nostru este în evoluţie. Astăzi nu ştim ce se va întâmpla peste o lună, peste două luni şi nu ştim care vor fi efectele exacte până în septembrie – octombrie. Mi-e teamă că efectele reale le vom vedea la sfârşitul verii. Şi eu nu vreau să împachetez foarte frumos şi să spun: „staţi liniştiţi că nu este nicio problemă”. Da, vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim şi noi, dar şi societatea, trebuie să ne pregătim mental, cu toţii. Nimic nu va fi, cel puţin în anii care urmează, cum era înainte de război. Asta este acţiunea criminală a preşedintelui Putin”, a afirmat preşedintele UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here