Sursa foto: Facebook

Președintele Iohannis a precizat, joi seara, la Palatul Cotroceni, că din cauza PSD s-a ajuns ca o cantitate uriașă de lemn să fie defrișat în mod ilegal, pentru că Guvernul a refuzat să implementeze lucrurile stabilite în CSAT, notează News.ro. Preşedintele a declarat și că a existat o întreagă politică a PSD de denigrare a sa că este ”prietenul cuiva care defrişează”.

”Personal, îmi doresc să mă implic foarte mult pentru că tăierile ilegale trebuie să fie stopate. Abordarea nu este nouă pentru mine”, a declarat preşedintele afirmând că a cerut date în cursul discuţiei avute cu ministrul Mediului.

Au fost fake news-uri ale PSD, că eu sunt de parte defrișărilor, că eu sunt prieten cu nu știu ce exploatatori. Eu sunt, cam de când mă știu, un adept al protejării pădurilor și al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb, de dragul PSD. E nevoie de măsuri ferme, pentru a preveni aceste defrișări ilegale. Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal. Asta trebuie să înceteze. Ministrul Mediului a venit cu câteva propuneri care se poate transforma în legislație, altele se poate da prin ordin de ministru.

El a ţinut să remarce că ”datele sunt de speriat”, se taie jumătate legal şi jumătate ilegal.”Asta trebuie să înceteze. Ministerul Mediului a avut câteva propuneri care pot fi transformate în legislaţie, altele prin ordin de ministru, care vor îmbunătăţi situaţia”, a continuat preşedintele.

În opinia sa, PSD, în realitate nu a dorit, a făcut tot ce a putut ca să apere cealaltă parte, iar Ministerul Mediului trebuie să vină în sprijinul pădurii şi al oamenilor, dar şi în sprijinul bugetului. ”Mă preocupă, mă ocup mai departe şi sunt încrezător”, a conchis Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here