Cluj-Napoca va avea 16 km de metrou. Anunțul făcut de Emil Boc

Metroul din Cluj-Napoca va avea 16 stații și o lungime 16 kilometri, a anunțat primarul orașului, Emil Boc. Întâi va fi făcut studiul de prefezabilitate, care va dura doi ani, a spus edilul.

Metroul este prevăzut din centrul Floreștiului, pe la Polus / Vivo cum se numește acum. Are 16 km și 16 stații, cam la un kilometru va fi o stație. Se va oprit la Podul Ira, iar de la Podul Ira metroul se va conecta cu calea ferată și vei putea merge până unde ai nevoie. Aproximativ doi ani durează realizarea acestui studiu de prefezabilitate, după care se va trece în faza următoarede de a gândi bani europeni, bani locali, bani naționali și parteneriat public-privat pentru finanțare a metroul. ” a transmis Emil Boc pentru stiridecluj.ro

Edilul consideră că proiectul este necesar, deoarece în Cluj și în împrejurimi vor ajunge să locuiască un milion de oameni în câțiva ani. Înainte de metrou, orașul ardelenesc va avea tren metropolitan.

Trenul Metropolitan se va implementa mult mult mai repede, pentru că se implementează pe structura de cale ferată existentă. Noi am studiat un coridor de 43 de km de la Nădășelu la Bonțida. Ne interesează să asigurăm mobilitatea forței de muncă pe această zonă pentru că noi nu mai putem gândi Clujul în granițele strict administrative. Trebuie să gândim și în zona Apahida – Bonțida, chiar până la Huedin. Clujul viitorului nu se rezumă și nu se va rezuma la granița administrativă a municipiului.” a mai spus Boc, potrivit aceleiași surse.

Edilul a dezvăluit că liniile de tren sunt deja in curs de modernizare și că municipalitatea face pregătirile pentru organizarea unei licitații pentru cumpărarea trenurilor necesare.

Cluj-Napoca poate cumpăra garniturile chiar local. Remarul 16 Februarie se ocupă de modernizarea de material rulant și chiar poate produce automotoare diesel sub licență Bombardier, potrivit site-ului companiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here