Sursa: Presidency

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, despre activitatea CNA și despre faptul că ar trebui regândită o nouă formulă de repartizare a membrilor instituției.

Întrebat cum vede activitatea CNA, având în vedere că în campania la locale s-au înregistrat numeroase derapaje la televiziuni, Iohannis a subliniat că CNA trebuie reformat.

În CNA sunt unele persoane calificate, independente, care fac treabă bună. Dar este constituit politic, reflectă majoritățile din Parlament, adică mai mulți pesediști. Pentru CNA trebuie găsită altă formulă pentru a avea persoane independente care să ia măsuri cum se cuvine. CNA-ul în ansamblu, putea să facă o treabă mai bună”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit Legii Audiovizualului, CNA este compus din 11 membri astfel:
3 – propuși de Senat (susținerea partidelor)
3 – propuși de Camera Deputaților (susținerea partidelor)
3 – propuși de Guvern
2 – propuși de Președinție

Pentru a lua decizii, CNA are nevoie de prezența a cel puțin opt membri și fiecare decizie trebuie să întrunească minim șase voturi. În noua configurație, șapte dintre membri au susținerea PSD sau a guvernului PSD – cu unul mai mult comparativ cu echipa ultimilor ani.

Configurația CNA arată în prezent astfel:

  • 4 membri propuși de PSD în Parlament (Monica Gubernat -președinte CNA, Ramona Elena Sorescu, Nicolae Bălașa – vicepreședinte, Radu Herjeu)
  • 3 membri propuși de guverne dominate de PSD (Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Călin Cristea)
  • 2 membri susținuți de președinție (Dorina Rusu, Cristina-Ancuța Pocora)
  • 1 membru propus de PNL (Alexandru Kocsis Cristea)
  • 1 membru propus de UDMR (Orsolya-Eva Borsos)

2 COMENTARII

  1. Lucrul asta ,plus altele,cum sunt revizuirea constitutiei,restructurarea ccr si a avocatului poporului sau chiar desfiintarea lor,caci in multe tari cu democratii consolidate ele nu exista,nu pot fi incepute decat cu un parlament fara hoti ,penali,deci daca se poate cu cat mai putini pesedisti si partide satelit!!

  2. Mie mi se pare că Iohannis depășește limita, adică vreți să controlați toată presa sau cum e chestia asta liberală? Așa e prea simplu : interzicem tot ce nu e cu noi, că democrația trebuie salvată, sau cum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here