Klaus Iohannis cere la Iași lege pentru construcția Autostrăzii Unirii: Altfel, „Moldova nu va putea recupera decalajul economic”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în discursul ţinut la Iaşi, că le transmite guvernanţilor că „românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi”. „Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a susţinut el.

„Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a spus Iohannis, în aplauzele celor prezenţi.

El a transmis şi un îndemn la unitate.

„Închei prin a vă invita să fim împreună, la fel ca în Hora Unirii în clipele de sărbătoare, să ne stăm aproape unii altora în momentele grele, să ne unim pentru modernizarea României, să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc şi să găsim împreună soluţii pentru a înlătura acele situaţii care ne dezbină. Vă doresc să aveţi multă încredere şi mult curaj”, a mai spus Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. M-am săturat de promisiuni,.. păi dacă e lege,ce mai trebuie???.. indiferent de cine guvernează trebuie să respecte legea.!!!!.. așa e normal… normal într-un stat cu democrație participativă!!!…ce naiba acum dăm altă lege la lege.???.. dacă pe traseul Pitești Sibiu s-au găsit gândaci protejați,sigur pe autostrada Moldovei se vor găsi ciocănitori !… protejate de lege,de legea lui ohm!!!… așa ca Unirea Principatelor se va face peste vreo 100 de ani…. pentru că aia din 1859 a fost de fapt o păcăleală a celor din București vizavi de moldoveni… așa i-a păcălit încât nici azi nu și-au mai revenit….de fapt asta sa vrut …așa i-au păcălit și pe transilvăneni, bănățeni,dobrogeni,bucovineni…. și voi ziceți că asta e o țară!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here