Vlad Voiculescu anunță că o dă în judecată pe Firea: Aproape că îmi provoacă milă

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns, miercuri, la Digi24, acuzațiilor Gabrielei Firea, potrivit căreia s-ar afla în spatele proiectului spitalului pentru copiii bolnavi de cancer, iar Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu de la Asociația Dăruiește Viață ar fi pe post de interfață.

Cu Vlad Voiculescu invitat în platou, pe ecranul împărțit în trei a avut loc și Gabriela Firea plus o burtieră în care era citată, imaginile și burtiera provenind din emisiunea de marți seară la care participase primarul Capitalei.

Citiți și: Atacul PSD asupra spitalului ridicat din donații pentru copiii cu cancer, explicat pe scurt

Carmen Uscatu anunță pe Facebook că o dă în judecată pe Gabriela Firea: „Căutăm avocat!”

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

 • Atitudinea doamnei Firea este o atitudine de jupân.
 • Consideră că Bucureștiul este propria moșie, așa încât oamenii trebuie să-i recunoască meritele.
 • Este o mentalitate specifică PSD, dar nu numai PSD. O bună parte din România consideră că în spatele unui lucru bun există un interes. Nu există niciun interes altul decât interesul nostru politic de a fi mai bine.
 • Dăruiește Viață și toate inițiativele care sunt trase în domeniul politicului în felul ăsta au de suferit.
 • Pentru anumiți oameni, cum este doamna Firea, ideea că cineva construiește un spital dezinteresat e de neînțeles. La fel cum ideea că la un moment dat a venit un guvern tehnocrat, iar oamenii de acolo au venit să servească fără să se îmbogățească, a fost de neînțeles.
 • E demn de observat, m-a șocat, că doamna Firea niciun moment nu a vorbit despre propblema altcuiva decât despre problemele sale și despre problemele PSD.
 • Aproape că îmi provoacă milă pentru că în mintea domniei sale totul trebuie să fie o conspirație.
 • Multe s-au schimbat în ultimii patru ani de la Colectiv încoace și datorită Colectiv. Multe s-au implicat în partea noastră de societate civilă. Nu s-a schimbat în lumea politică.
 • Eu nu pot să o înțeleg pe doamna Firea cum a putut să vorbească așa aseară, cum a putut să dea share acelei postări.
 • Nu poate înțelege că există o parte a societății care nu este formată din slugi.
 • Sunt mulți funcționari care își fac treaba, dar la nivel de vârf sunt oameni car eîși urmăresc interesele.
 • (Întrebat dacă ce va face, dacă o va da în judecată pe Gabriela Firea, la fel cum au anunțat că vor proceda Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu – n.r.) Exact același lucru. Povestea mea e ceva mai veche. Sunt peste 1.000 de articole în care doamna Firea mă defăimează. M-a făcut traficant de organe în 2016. E o serie de aberații care vor trebui probate în final.

Primarul Gabriela Firea a făcut declarațiile respective marți seară, tot la Digi24, în cadrul unei emisiuni care a atras critici dure din partea lui Cristian Tudor Popescu. Acesta a și amenințat ulterior, printr-o postare pe Facebook, că ia în calcul renunțarea la calitatea de colaborator al postului de televiziune dacă asemenea episoade se vor mai repeta.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here