Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii, a răspuns miercuri președintele Iohannis, întrebat cum comentează apelul premierului Ludovic Orban de a nu se ține cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea instituirii izolării și carantinei.

Deciziile CCR sunt obligatorii, precum și respectarea legilor și Constituției. Mai mult n-am ce comenta„, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Chestionat de presă cine ar trebui să răspundă pentru că nu a fost asigurat un cadru legal și constituțional pentru măsurile carantinării și izolării, șeful statului a răspuns:

„Aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare pe care am găsit-o este slabă, așa a fost gândită. N-are rost să încercăm să căutăm cine a făcut-o slabă. Rolul nostru este să găsim soluții pentru a o face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here