Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri seară, la întâlnirea organizată de PNL la Baia Mare, că va merge la întâlnirea pe care o va organiza marți cu politologii, presa și formatorii de opinie.

„Eu o să merg marți la întâlnirea pe care o organizez eu cu politologi, jurnaliști, cu formatori de opinie. Vom avea o discuție așezată și foarte bună și lămuritoare pentru români”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Baia Mare, întrebat dacă va merge duminică la dezbaterea cu Viorica Dăncilă, relatează Mediafax.

Întrebat dacă își menține poziția de a nu merge la o dezbatere cu prezidențiabilul PSD, șeful statului a răspuns: „Da, acea poziție a fost a mea de la bun început și rămâne cum am stabilit”.

Klaus Iohannis a explicat că refuză o confruntare cu Viorica Dăncilă, deoarece PSD nu merită să fie legitimat.

Din motivele pe care le-am expus. Fiindcă PSD-ul nu merită să fie legitimat, PSD-ul a guvernat împotriva românilor. Doamna Dăncilă a mimat un politician democrat și nu pot să intru într-o dezbatere cu o persoană care reprezintă un partid care a guvernat, efectiv, împotriva românilor”, a conchis Iohannis.

Reacția vine după ce Viorica Dăncilă l-a invitat pe contracandidatul ei la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, la o dezbatere, duminică, la TVR. Ea i-a transmis acestuia și subiectele pe care le va aborda, „un mic sprijin de îmbărbătare”.

Eu bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum. Îi voi da un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele, să aibă suficient timp să pregătească niște răspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul ”ghinion”. (…) Domnule președinte, iată subiectele de duminică. 1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români? 2. Cum v-ați făcut datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii dacă ați stat mai mult în vacanțe decât la muncă?”, a afirmat Dăncilă.

Klaus Iohannis participă, vineri, la o întâlnire organizată de PNL la Baia Mare. Campania electorală pentru turul al doilea la prezidențiale a început, vineri, ora 00.00 și se încheie pe 23 noiembrie, ora 7.00.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here