Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la Cluj-Napoca, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest. Şeful statului a salutat cei peste 1.500 de membri şi simpatizanţi PNL care participă la întrunire, spunând: ”Bună seara, dragii mei liberali ardeleni”, fiind ovaţionat de participanţi. ”Aşa mai mere”, le-a răspuns şeful statului, relatează news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis  participă, luni, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest. Întrunirea are loc la Cluj-Napoca, fiind prezenţi peste 1.500 de membri şi simpatizanţi PNL, parlamentari şi primari ai formaţiunii.

”Bună seara dragii mei! Bună seara dragii mei liberali! Bună seara dragii mei ardeleni liberali!”, a spus şeful statului la urcarea pe scenă.

Particianţii l-au ovaţionat, iar Iohannis a continuat: ”Aşa mai mere… Sunt foarte bucuros că vă întâlnesc astăzi, aici, în Cluj. Sunt foarte bucuros fiindcă putem să pregătim în sensul cel mai pozitiv viitorul României. Fiindcă, dragii mei, împreună vom face viitorul României”. El a spus că deschiderea anului universitar i-a dat ocazia să se întâlnească cu foarte, foarte mulţi oameni, iar ei aşteaptă să se rezolve problemele României.

Şi acest lucru, dragii mei, nu este simplu. Haideţi să vedem un pic cum am ajuns aici şi de fapt unde stăm. Întotdeauna este bine sau, cum se spune la noi, omului îi şade bine să înceapă să-şi facă un plan şi începutul planului este analiza. Deci unde stăm, dragii mei, stăm foarte prost”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a afirmat că PSD le-a promis românilor că „va curge numai lapte şi miere”, dar „ghinion, cum a spus unul, nu a fost aşa„. Şeful statului a apreciat că ”PSD şi-a dat cu stângul în dreptul”.

În decembrie 2016, românii au considerat că e bine şi nu e bine să meargă la vot, unii s-au adus şi alţii nu, cei care s-au dus. în bună parte, au crezut minciunile, între timp ştim că sunt minciuni, minciunile PSD-ului. PSD-ul promisese că va curge numai lapte şi miere, dar ghinion, cum a spus unul, nu a fost aşa. Au început să curgă atacuri la justiţie, au început să curgă atacuri la mediul privat, la economia reală a României, au început să ocupe PSD-iştii toate poziţiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid. Şi dacă ar fi fost competenţi, poate ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar, din păcate, majoritatea sunt doar slugarnici. Şi aşa am ajuns foarte prost. Mai mult, şi-au singuri jos guverne, PSD-iştii şi au dat singuri jos guverne sau cum se spune la noi şi-au dat cu stângul în dreptul. Dar, prin asta, dragii mei, din păcate, calitatea guvernării nu s-a îmbunătăţit, ba a mers din rău în mai rău. Am ajuns acum să avem un guvern care reuşeşte contraperformanţă după contraperformanţă, eu am definit acest guvern deja de anul trecut drept un guvern eşuat, dar acestea eşecuri ne dor, acest eşecuri ale pesediştilor ne dor fiindcă se repercutează asupra vieţii noastre de zi cu zi şi vedem acest lucru la fiecare pas. Dragii mei, fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD în realitate a ţinut România în loc, PSD-ul a promis una, a făcut alta, PSD-ul a inhibat dezvoltarea României şi acum suntem în situaţii nemaivăzute”, a spus Klaus Iohannis. 

Acesta a vorbit şi despre refuzul Guvernului de a cere un vot în Parlament.

Am deschis astăzi anul universitar, dar nu există un ministru al Educaţiei în România, nu există o ministrul Educaţiei fiindcă acest Guvern, care a pierdut majoritatea refuză să se prezinte în Parlamentul României pentru a obţine un vot de validare. Imaginaţi-vă un guvern care a pierdut majoritatea refuză să meargă în Parlament. Nemaivăzut, nemaiauzit. Ba mai mult, acest Guvern PSD care şi-a pierdut şi ultima fărâmă de credibilitate propune pentru funcţii europene importante persoane care nu sunt potrivite. Nu trebuie să discutăm foarte mult despre lucruri care au fost de mult, acum astăzi persoana propusă pentru comisar european a fost pur şi simplu refuzată pentru probleme de integritate. Ruşine, ruşine PSD-ului”, a mai spus şeful statului.  Acesta a afirmat: ”Abia aştept să treacă moţiunea să scăpăm de PSD”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, luni după-amiază, la Cluj-Napoca, că mulţi români şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi că în ţara noastră se poate face ceva, el precizând că acest lucru se numeşte “o reală catastrofă naţională”. Şeful statului consideră că trebuie recâştigată încrederea românilor în justiţie, educaţie, sănătate.

Iohannis a afirmat la reuniunea PNL de la Cluj-Napoca că este nevoie de oameni competenţi în administraţie, de o educaţie de calitate şi o legislaţie care să încurajeze antreprenorii.

Avem nevoie de investiţii, avem nevoie de oameni competenţi în administraţie, avem nevoie de o legislaţie care încurajează antreprenorii şi nu inhibă, avem nevoie de educaţie de calitate, avem nevoie de un sistem de sănătate publică, care funcţionează cu pacientul în centru, avem nevoie de ceva ce se numeşte o guvernare performantă pentru români şi pentru România şi o astfel de guvernare, dragii mei, poate să o livreze Partidul Naţional Liberal”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că pe lângă guvernare trebuie recâştigată încrederea românilor.

Dragii mei, fiţi pregătiţi, momentul vine şi vine repede şi voi trebuie să vă apucaţi de o guvernare serioasă, dar pe lângă asta trebuie să facem un lucru foarte greu, trebuie să recâştigăm încrederea românilor. În ultimii ani, românii au fost atâta de dezamăgiţi încât mulţi dintre ei cred că în România nu mai sunt politicieni serioşi. Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea în clasa politică, mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea că în România se poate face ceva. Ori asta, dragii mei, se numeşte o reală catastrofă naţională”, a mai afirmat şeful statului. 

Iohannis crede că trebuie refăcută încrederea românilor în justiţie, educaţie, sănătate şi administraţie.

Deci în afară de o bună guvernare, trebuie să recâştigăm încredere românilor, trebuie să refacem încrederea românilor în marile sisteme publice, în justiţie, în educaţie, în sănătate, în administraţie. Ceea ce trebuie să facem noi, dragii mei, în realitate este să reconstruim România şi o vom face împreună”, a mai transmis Iohannis la reuniunea liberalilor de la Cluj-Napoca.

Foto: Inquam Photos / Raul Stef

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here