Klaus Iohannis: Trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar pentru Ucraina

Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European, că trebuie intensificate şi urgentate eforturile coordonate la nivel european „pe palierul de sprijin militar” pentru Ucraina, informează Agerpres.

„Referitor la temele externe, vom aborda, evident, Ucraina. Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar şi din sectorul energetic, ne arată încă o dată că trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar. Avem în atenţie şi situaţia mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera şi la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa”, a spus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele a menţionat că în cadrul reuniunii vor fi abordate chestiuni legate de stimularea competitivităţii la nivel european.

Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, desfăşurată la Bruxelles.

Jens Stoltenberg, după discuţia cu Klaus Iohannis: România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here