Kovesi i-a trimis notificare lui Gâdea. Directorul Antena 3 are 15 zile la dispoziție ca să achite 300.000 de lei daune morale

Laura Codruţa Kovesi i-a trimis o notificare lui Mihai Gâdea, directorul Antena 3, pentru a achita suma de 300.000 de lei stabilită de instanţă cu titlu de daune morale în procesul câştigat de fosta şefă DNA la Curtea de Apel Ploieşti, relatează Adevărul de Azi.

Notificarea a fost făcută prin avocata Daniela Frăsie, cea care în 2009 a semnat a semnat o carte alături de Kovesi şi actuala sa consilieră, Dana Tiţian.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, pe 20 martie, că fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la pârâţii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3, pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată.

De asemenea, SC Antena 3 SA şi Mihai Gâdea sunt obligaţi de instanţă să formuleze scuze publice faţă de Kovesi, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul hotărârii Curţii în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: Antena 3 SA în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia, iar Mihai Gâdea în cadrul emisiunii realizate de acesta – „Sinteza Zilei”.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, se mai arată în textul hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.

Citește și dezvăluirea despre schema mizerabilă pusă la cale de Dan Voiculescu: Bișniță cu candidați. În ce constă afacerea Voiculescu – Bruynseels, câți bani sunt în joc și de ce crapă

Voiculescu style, anii ’70…Doar ”Felix” era în stare de așa ceva

Context

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea „Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată.

Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Parlamentul European a confirmat-o oficial, în această săptămână, pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

4 COMENTARII

  1. Interesant! Dar ce s-ar face doamna Kovesi daca Vantu ar obtine o decizie definitiva privind falsificarea de probe într-un dosar în care a fost condamnat pe probe falsificate și i-ar cere despăgubiri? Prietenii stiu ce stiu!

  2. Ooooo,Curtea de Apel Ploiești.😂 Procesul datează de cand erau Portocala si Onea pe cai mari acolo.De ce s-a judecat acest proces la Ploiești cand cei 2 protagoniști au domiciliul in Bucuresti?…si ce foamete pe capul lui Kovesi!😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here