Kremlin: Negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul nu au dus la „nimic promiţător” și la „niciun progres”

Sursa: Kremlin.ru

Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană de marţi de la Istanbul nu au dus la „nimic foarte promiţător” şi la „niciun progres”, a declarat miercuri Kremlinul, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Deocamdată, nu putem constata ceva care să fie foarte promiţător sau vreun progres. Este încă mult de lucru”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu toate acestea, el a calificat drept pozitiv faptul că partea ucraineană „a început în sfârşit să-şi formuleze în mod concret propunerile şi le-a pus pe foaie”.

„Evităm cu grijă să facem declaraţii publice” despre subiecte care fac obiectul negocierilor, pentru că „noi credem că negocierile trebuie să se desfăşoare” mai discret, a adăugat Peskov.

Aceste declaraţii le anulează pe cele mult mai pozitive ale unor responsabili ruşi care au luat parte la discuţiile ce au avut loc marţi la Istanbul.

La finalul acestor negocieri, şeful delegaţiei ruse şi reprezentantul Kremlinului, Vladimir Medinski, a anunţat că au avut loc „discuţii substanţiale” şi a declarat că propunerile „clare” ale Ucrainei în vederea unui acord vor fi „analizate foarte curând şi prezentate preşedintelui” Vladimir Putin.

Ministrul-adjunct al apărării al Federaţiei Ruse a afirmat la rândul său că Moscova îşi „va reduce radical activitatea militară în direcţia Kievului şi Cernigăului”, în nordul Ucrainei.

Aceste afirmaţii au fost primite cu scepticism în capitalele occidentale, care acuză Moscova că nu caută cu adevărat o soluţie negociată în spatele unei deschideri de faţadă.

Pe teren, guvernatorul regiunii ucrainene Cernigău a afirmat miercuri că bombardamente au avut loc „toată noaptea”, în pofida promisiunilor ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here