Kremlinul susţine că schimbarea sistemul de plată pentru gazul rusesc în ruble va fi un „proces îndelungat”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a instruit guvernul rus să facă până vineri aranjamentele necesare pentru a se asigura că statele europene plătesc livrările de gaze naturale în ruble şi nu în valută occidentală, însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri, că schimbarea sistemului de plată va fi un „proces îndelungat”, fără a oferi un anumit interval de timp, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Statele occidentale au respins cererea liderului rus de a plăti livrările de gaze naturale în ruble.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri, că schimbarea sistemului de plată va fi un „proces îndelungat”, însă nu a oferit un anumit interval de timp.

Oficialul rus a mai precizat că există întotdeauna un decalaj între livrări şi plăţi în comerţul cu gaze. De asemenea, Peskov a mai spus că guvernul va publica în curând detaliile noii scheme de plată propuse.

Peskov a declarat marţi că Rusia nu intenţionează să se angajeze în activităţi de „caritate” şi să furnizeze gaze gratuit Europei dacă statele membre ale Uniunii Europene refuză să plătească livrările de gaze în ruble.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis pe 23 martie plata în ruble pentru livrările de gaze către „ţările neprietenoase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here