La ce preț susține Rusia că va ajunge barilul de petrol dacă SUA şi Europa impun un embargou

Sursa: Pixabay

Preţul barilului de petrol ar putea sări de 300 de dolari în cazul în care Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană vor interzice importurile din Rusia, a afirmat luni vicepremierul rus şi ministrul Energiei Aleksandr Novak, relatează Reuters şi AFP.

„Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecinţe catastrofale pentru piaţa globală”, a spus Novak, într-o declaraţie video difuzată la televiziunea de stat, relatează Agerpres.

„Creşterea preţurilor riscă să fie imprevizibilă. Ar putea ajunge la 300 de dolari per baril, dacă nu mai mult”, a adăugat oficialul rus.

În contextul agravării războiului din Ucraina, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei. Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenţi deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul şi gazele naturale ruseşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here