În DNA nu a existat niciodată o secție de investigare a magistraților, este o mare confuzie care se propagă. Și niciodată în sistemul judiciar nu a existat o secție pentru anchetarea unei anumite categorii profesionale, afirmă fostul șef al procurorilor anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

În primul interviu în calitate de procuror șef european acordat în exclusivitate Ziare.com, Laura Codruța Kovesi a explicat că în DNA „a existat un serviciu pentru investigarea faptelor din Justiție.

Serviciul nu a cercetat doar procurori sau judecători. Au fost cercetați și executori judecătoreșți, avocați sau chiar persoane fără nicio calitate, dar care spuneau ‘dă-mi 10 de euro că îl cunosc eu pe judecător sau pe procuror și-ți soluționez dosarul’, deci trafic de influență”.

Procurorul șef al acestui serviciu pentru investigarea faptelor din Justiție a fost numit de CSM, în urma unui interviu. Procurorii din acest serviciu investigau doar fapte de corupție comise de magistrați. „Celelalte fapte comise de magistrați erau investigate de Curți de Apel sau de ICCJ, nu aveam o competență exclusivă pe magistrați. Nu pot să nu remarc că s-a distorsionat ceea ce a existat în realitate„, afirmă Laura Codruța Kovesi.

În ceea ce privește modul de sesizare, Laura Codruța Kovesi arată că sesizările din oficiu au fost foarte puține, majoritatea fiind sesizări ale persoanelor nemulțumite de hotărârile pe care le primeau mai ales în materie civilă și comercială. Kovesi susține că la un moment dat a existat chiar un fenomen de reclamare a anchetatorilor și judecătorilor de către cei anchetați sau judecați.

Interviul exclusiv pe care Laura Codruța Kovesi l-a acordat Ziare.com va fi publicat la miezul nopții. 

Sursa foto: Facebook

1 COMENTARIU

  1. Are dreptate . Nu a existat o sectie , a existat un serviciu la mina lui Kovesi. Asa cum nu a existat colaborare cu SRI. A fost cooperare .Tanti minte cum respira.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here