Lectorul de la UBB Cluj – Centrul Reşiţa prins în flagrant când lua mită de la studenți a fost trimis în judecată de DNA

Foto: INQUAM/Liviu Florin Albei

Un lector universitar în cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reşiţa a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de către procurorii DNA pentru luare de mită după ce ar fi pretins de la 24 de masteranzi mai multe sume de bani pentru promovarea unui examen, sumele fiind diferenţiate în funcţie de nota pe care aceștia doreau sa o obţină, anunță News.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoaraau dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RUDOLF CRISTIAN, lector universitar, doctor, în cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reşiţa, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale)”, anunţă vineri DNA.

Conform procurorilor, în zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, Rudolf Cristian ar fi pretins de la 24 de masteranzi mai multe sume de bani, ”în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuţiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluţia şi dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuţiilor de serviciu de cadru didactic”.

Lectorul ar fi pretins de la fiecare masterand: 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiaşi examen cu nota maximă,  50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

De asemenea, la data de 18 februarie 2023, Rudolf Cristian ar fi şi primit sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

 

Profesor de la Seminarul Teologic Liceal din Baia Mare, demis după ce s-a fotografiat în pat cu eleve, le-ar fi trimis mesaje cu tentă sexuală şi le-ar fi turnat băutură pe gât

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here