Dumitru Buzatu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Dumitru Buzatu, liderul județean al PSD Vaslui, a declarat joi, la Digi24, că nu poartă mască de protecție în semn de protest față de măsurile greșite pe care le ia Guvernul în fața epidemiei de coronavirus, dar și față de măsuri pe care ar trebui să le ia și nu le adoptă. Buzatu, a pus la îndoială luni, în cadrul ședinței de Comitet Executiv a partidului, existența coronaviruslui, apoi i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul. Buzatu a fost profesor de marxism-leninism înainte de 1990.

„Nu port mască. Dar e decizia mea, nu îndemn pe nimeni să facă asta”, a declarat joi Dumitru Buzatu. Social-democratul care conduce Consiliul Județean Vaslui a precizat că îndemnul „Stați acasă, purtați mască” nu are niciun efect, drept dovadă creșterea numărului de cazuri pe care îl raportează Executivul.

S-a titrat că eu nu cred în coronavirus. Evident, cred în Dumnezeu”, a mai spus acesta, după ce în presa centrală au apărut informații pe surse potrivit cărora în CEX PSD liderul PSD ar fi spus că nu există coronavirus. Buzatu a afirmat că nu poate să creadă în coronavirus, pentru că ține de medicină, nu de credință. „E o chestiune de determinare medicală, nu de credință. Daca cineva vrea să propovaduiască coronavirus, e treaba lui”, a adăugat el. Buzatu a precizat că asta nu înseamnă că nu crede în existența coronavirusului.

Eu nu am spus (în CEx PSD – n.r.) că nu există. S-a titrat că eu nu cred în coronavirus. Evident, cred în Dumnezeu, de exemplu, dar nu cred în coronavirus. Haideți să fim serioși! Asta e o chestiune de determinare științifică, medicală, etc., nu de credință ca atare. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirusul e treaba lui, nu sunt eu client. Colegii mei trebuie să audă bine, dar poate că unii nu aud bine, în orice caz media națională aude foarte prost. Am spus, dar era vorba de altceva, era într-un anumit context în care se marșa pe măsurile acestea foarte simple care, din păcate, au condus la situația în care avem de-a face cu o incidență din ce în ce mai mare a virusului față de cetățenii români. Ori, eu cred că trebuie gândite măsuri mai complicate. Tot o dăm cu purtați mască, stați în casă, iată că infectarea este în expansiune. Mergeți mai departe cu aceste măsuri foarte simple. Eu nu port mască, am explicat, nu îndemn pe nimeni, pe toți i-am îndemnat să respecte legea. Dar eu, în semn de protest pentru simplitatea și absurditatea unor asemenea măsuri, nu port mască!”, a mai spus Buzatu.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a pus la îndoială luni, în cadrul ședinței de Comitet Executiv a partidului, existența coronaviruslui. ”Coronavirusul nu există”, ar fi declarat Buzatu în cadrul CEX. Apoi, la finalul lării de cuvânt, uitând să închidă microfonul, a spus astfel încât s-a auzit în întreaga sală unde se desfășura CEX-ul: ”Oricum, sunteti toti niste prosti!”, ar fi afirmat la final Buzatu, potrivit unor surse politice.

Liderii PSD de la centru și din teritoriu au avut luni o ședință online a Comitetului Executiv Național pentru a decide cum să trateze în Parlament proiectul de lege al guvernului privind carantina și izolarea. Actul normativ a fost adoptat joi de Camera Deputaților și se află în prezent în Senat, forul decizional, care este controlat de PSD.

4 COMENTARII

  1. Hopa! Dumnezeu s-a înscris in PSD-eu !!!
    Prin urmare, Doamne-Doamne este social-democrat cu acte in regula, subordonat mahărului de Vaslui…
    Curioasa situație…înseamnă ca Dumnezeu există, iar Mitică ot Vaslui, profesor de marxism-leninism (socialism științific), recunoaște, in sfârșit, asta…… of, of, of !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here