Liderii AUR se disociază de Bobby Păunescu, dar dovezile trădează contrariul: milionarul le-a fost în preajmă de la început

Cei doi co-preşedinţi ai AUR, George Simion si Claudiu Târziu, se delimitează, public, de asocierea cu Bobby Păunescu, după ce acesta din urmă a apărut la sediul formaţiunii, în seara alegerilor. Simion şi Târziu susţin că milionarul nu a sprijinit nicicum ascensiunea AUR, însă imagini de la evenimente care au avut loc în anul 2019 arată că Bobby Păunescu s-a declarat alături de noua mişcare.

„Bobby Păunescu a venit să își facă poză și să își facă reclamă. Nu numai că nu este membru, dar nu are nici relații de coardialitate nu mulți dintre noi. Nu știu de ce a făcut-o, l-am și întrebat: cu ce ocazie pe la noi? El îl cunoaște pe George Simion de pe vrenmea în care milita pentru unirea cu Basarabia. Nu este nici membru, nici sponsor, de altfel nu am fost invitați la nicio televiziune comercială”, a declarat co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, marți seară, la Antena 3.

Întrebat, la Europa Liberă, dacă Bobby Păunescu este finanţatorul partidului, celălalt co-preşedinte al AUR, George Simion, afirma următoarele: „Nu, chiar sunt supărat pe Bobby, pe care îl știu ca fiind patriot, naționalist. O dată măcar, în timpul campaniei, știind că are influență, nu știu natura acționariatului de la B1, nu m-a pus și pe mine, nu m-a chemat o dată. A apărut la sediu, a dat mâna cu Nicolae Voiculeț, a vrut să facă un fel de statement că eram acuzați că suntem xenofobi și statementul lui a fost că uite sunt eu aici și băieții ăștia nu sunt xenofobi”.

Aktual24 notează, însă, că Bobby Paunescu a fost alături de cei doi lideri ai AUR de cel puţin aproape doi ani. De exemplu, atunci când George Simion își lansa candidatura, ca independent, pentru alegerile europarlamentare, în ianuarie 2019 (VIDEO – AICI).

Apoi, în august același an, Păunescu a ţinut un discurs la congresul de înființare a platformei „România mare in Europa”, pe ale cărei baze a apărut ulterior AUR. Pe scenă fusese introdus chiar de către Claudiu Târziu (VIDEO – AICI). „Ce m-ar face pe mine să vă fiu în continuare alături și să va susțin: în primul rând, va felicit că odată intrați în lumea politică, ați intrat în rândul oamenilor bogați! Cei mai bogați oameni din România sunt oamenii politici! Nu se întâmplă asta doar în România, ci și in America. Oamenii politici care tind să ajungă la conducerea acestei țări trebuie să înțeleagă că sunt servitorii populației!”, declara la vremea respectivă Bobby Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here