Liderii lumii omagiază personalitatea fostului suveran pontif Benedict al XVI-lea

Sursa: Twitter

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, transmite News.ro.

LIDERII LUMII ÎI ADUC UN OMAGIU PAPEI EMERIT BENEDICT AL XVI-LEA

Cancelarul german Olaf Scholz a fost primul care a recţionat la vestea morţii ilustrului său compatriot.

Scholz a scris pe Twitter că fostul papă a fost „pentru mulţi, nu numai în această ţară, un lider bisericesc special”.

Benedict al XVI-lea a fost o „figură formatoare”, a subliniat cancelarul Olaf Scholz, care spune că gândurile sale se îndreaptă acum către actualul papă, Francisc.

Benedict al XVI-lea a fost un „gigant al credinţei şi al raţiunii”, spune şi premierul italian Giorgia Meloni în propriul mesaj pe Twitter. Ea arată că fostul papă a vorbit cu „inimile şi minţile” oamenilor – şi va continua să facă acest lucru.

Tot pe Twitter, preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat activitatea liderului catolic pentru a crea o „lume mai fraternă”. A făcut acest lucru cu „suflet şi inteligenţă”, adaugă Macron.

Premierul britanic Rishi Sunak se declară întristat de moartea lui Benedict al XVI-lea, pe care îl descrie ca fiind un „mare teolog”. Sunak adaugă că vizita papală a lui Benedict în Marea Britanie în 2010 a reprezentat „un moment istoric atât pentru catolicii, cât şi pentru necatolicii din întreaga ţară”.

BIOGRAFIE | Cine a fost Papa emerit Benedict al XVI-lea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here