Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov, iluminate sâmbătă în culorile drapelului Ungariei

Primăria Brașov a iluminat sâmbătă, 20 august, clădirea proprie și literele de pe Tâmpa în culorile roșu, alb și verde, ca un omagiu adus contribuției etnicilor maghiari la istoria Brașovului, scrie ziare.com.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a Ungariei

”Sâmbătă seară, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile roșu, alb, verde, specifice drapelului național maghiar, pentru a marca Ziua Națională a Ungariei. Se subliniază astfel importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru”, a anunțat primăria în mesajul postat pe Facebook.

Anunțul a adunat sute de comentarii, multe dintre ele critice.

”Sunt convins că și în Ungaria, de 1 Decembrie, autoritățile maghiare arborează drapelul României în semn de respect”, a scris, ironic, Daniel-Paul M.

”În Uk sunt peste 100 de naționalități, dar nu am văzut niciodată schimbate culorile la steagul lor”, a comentat și Udytza I.

”Pare un pic neinspirat după discursul lui Viktor Orban și reacția UDMR la acest discurs .Bănuiesc că, de 1 Decembrie, Palatul Parlamentului din Budapesta o să fie luminat în culorile drapelului românesc și undeva în centru o să fie mesajul lui Orban către Allen: ”Salut, sogore! Viktor și Vladimir nu vor uita gestul tău”, a scris și Alin S.

Adrian C. a subliniat că ”e frumos să îi sărbătorim pe toți din toate țările. Doar că așa arată steagul Italiei. Al Ungariei are culorile amplasate pe orizontală”.

Primarul Allen Coliban a amintit că și anul trecut a avut loc același eveniment, în semn de respect pentru comunitatea maghiară din Brașov. ”Aceeași normalitate, într-un oraș european, în secolul XXI”, a scris el, iar mai multe persoane l-au felicitat pentru demers.

”Un semn de respect, ce nu costă nimic. Doar așa putem conviețui împreună, cu respect din ambele părți…”, a scris Csabi F.

”Cine contestă acest gest nu înțelege nimic despre multiculturalitatea comunităților transilvănene!”, a comentat și Samuel F.

”Felicitări, Allen Coliban, felicitări pentru idee și pentru consecvența ei. Brașov, Brassó, Kronstadt a fost, este și va rămâne mereu un oraș multietnic. Le sugerez celor care se revoltă, și care cu siguranță nu sunt brașoveni autentici, să învețe despre toleranță și despre respectul pe care ni-l datorăm unii altora, indiferent care este limba noastră maternă și cărei etnii aparținem”, a scris și Izabella B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here