Orban: Avem încredere în devotamentul lui Nicușor Dan față de cetățenii municipiului București

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul interimar Ludovic Orban a făcut declarații, luni, după ședința liberalilor de stabilire a candidaților la alegerile locale.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

 • Candidatul la Primăria Capitalei, susținut de Partidul Național Liberal, este Nicușor Dan. Biroul Politici Național a validat în unanimitate susținerea lui Nicușor Dan, ca și candidat la funcția de Primar General al Capitalei.
 • Avem încredere în onestitatea, în soliditatea soluțiilor, în devotamentul lui Nicușor Dan față de cetățenii Municipiului București și avem garanția că, în parteneriat cu Nicușor Dan și cu celelalte formațiuni de dreapta, vom reuși să eliberăm Bucureștiul de domnia bunului plac, amatorismului, clientelismului, care și-a bătut joc de București și de bucureșteni în ultimii 12 ani.
 • Bucureștiul are dreptul la o nouă șansă, șansa de a transforma Bucureștiul într-o adevărată capitală europeană, iar această șansă este în Nicușor Dan, în Partidul Național Liberal și în celelalte forțe politice democratice, pro-europene, de dreapta care îi susțin candidatura.
 • De asemenea, Biroul Politic Național al PNL a validat cea mai mare parte a candidaților la funcția de primar de Municipiu reședință de Județ și de președinte de Consiliu Județean. Nu am validat candidaturile în câteva județe, cum ar fi Bihor, nu pentru că domnul Bolojan nu ar fi candidatul, care de departe are șansa de a câștiga cu un scor zdrobitor. Mai avem în derulare un sondaj la nivelul județului pentru a stabili cel mai bun candidat la președinția Consiliului Județean.
 • De asemenea, nu am validat candidaturi în: județe unde se poartă negocieri cu alte formațiuni politice de opoziție, cum ar fi: Galați, Maramureș, Brăila și este necesar, pentru a putea valida candidații, să se ajungă la o formulă politică de colaborare cu partidele de dreapta, astfel încât să maximizăm șansele de a câștiga și în aceste județe.
 • De asemenea, au mai fost amânate validările în încă 3 județe, din motive care țin tot de nevoia finalizării unor cercetări sociologice, astfel încât să determinăm cine este candidatul cel mai potrivit.
 • Am validat astăzi candidaturi importante, candidatura domnului Nicușor Dan, candidatura domnului Sergiu Bâlcea la funcția de primar al Municipiului Arad, am validat candidatura la funcția de primar a domnului Emil Boc pentru Primăria Municipiului Cluj Napoca.
 • De asemenea, am validat candidatura domnului senator, Virgil Chițac, pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, am validat candidaturi ale unor primari cu rezultate deosebite de Municipii reședință de județ, cum ar fi: candidatura domnului primar Nelu Popa de la Reșița, candidatura domnului Nicolae Robu la Timișoara, candidatura domnului Florin Oancea la Deva, candidatura domnului Dan Drăgulin la Primăria Municipiului Călărași, candidatura domnului Cătălin Flutur la funcția de primar în Municipiul Botoșani.
 • De asemenea, candidatura domnului Andrei Volosevici la funcția de primar al Municipiului Ploiești, un candidat extrem de puternic, cu o cotă de încredere spectaculoasă, de peste 60% și cu o intenție de vot foarte bună.
 • De asemenea, am validat o serie de candidați și pentru funcțiile de președinți de Consilii Județene, nu aș vrea să dau citire chiar la toți candidații, trec în revistă doar câteva candidaturi. Candidatura domnului Ion Dumitrel la Consiliul Județean Alba, candidatura domnului Iustin Cionca pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, candidatura domnului președinte PNL Bacău, Ionel Palăr, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău.
 • Am validat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Călărași, unde știți că au fost niște probleme, în persoana domnului Barbu, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, secretar general al filialei PNL Călărași.
 • Am validat candidatura domnului Alin Tișă la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Am validat candidatura domnului Dinu Iancu Sălăjanu în funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj.
 • Am validat candidaturi ale multor președinți de filiale județene, atât pentru funcții de primar de Municipiu reședință de județ, cum ar fi: candidatura domnului Ștefan Ilie pentru Primăria Municipiului Tulcea, candidatura domnului președinte Ioan Turc pentru funcția de primar în Municipiul Bistrița, candidatura domnului președinte Costel Șoptică pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, candidatura domnului Costel Alexe pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.
 • De asemenea, la Municipiul Iași am validat la funcția de propunerea colegiului director Iași, candidatura domnului primar, Mihai Chirica, pe care, începând de astăzi, Partidul Național Liberal îl susține cu toată forța de care dispune.
 • Suntem în proceduri de finalizare, termenul care a fost acordat pentru fiecare filială județeană, pentru definitivarea procedurilor de stabilire a candidaților, acolo unde ei nu au fost stabiliți, este de 2 săptămâni. Urmând ca după împlinirea acestui termen, să convocăm din nou Biroul Politic Național pentru a finaliza validarea candidaților la toate funcțiile de președinte de Consiliu Județean și de primar al Municipiului de reședință de județ.
 • De asemenea, la Sibiu am validat candidatura doamnei președinte de Consiliu Județean, Daniela Cimpea. La Târgu-Mureș am validat candidatura doamnei doctor Theodora Benedek, o personalitate medicală locală.
 • De asemenea, am validat la funcția de președinte al Consiliului Județean, candidatura doamnei secret din Ministerul Educației, Luminița Barcari, un om care se bucură de foarte mult respect și apreciere din partea locuitorilor județului Ialomița.
 • De asemenea, am stabilit un plan de acțiune pentru perioada care urmează, privitor la etapele de derulare a campaniei electorale pentru alegerile locale.
 • După cum bine știți, mâine la ora 17, am invitat președinții tuturor formațiunilor politice parlamentare la o întâlnire, pentru a purta o discuție privitor la data alegerilor locale și privitor la condițiile de organizare a alegerilor locale. Am făcut acest lucru, spre deosebire de alte Guverne și partide de guvernământ, pentru că am considerat că este bine, ca să fie exprimate toate punctele de vedere ale tuturor formațiunilor parlamentare, privitor la alegerile locale, astfel încât să putem lua cele mai bune decizii pentru desfășurarea în condiții optime a scrutinului electoral pentru alegerile locale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here