Liz Truss: Intensificarea acţiunilor militare ruse şi ”ameninţările fictive” arată că Putin a fost ”păcălit”

Anunţul lui Vladimir Putin privind intensificarea recrutării de militari pentru a susţine invadarea Ucrainei de către Moscova arată că preşedintele rus ”a fost păcălit” de Kiev, a declarat premierul britanic Liz Truss într-un interviu exclusiv pentru CNN, citat de News.ro.

Noul lider britanic, care preia puterea într-un moment de schimbări istorice, a declarat pentru CNN că Putin a ordonat o intensificare imediată a acţiunilor militare ”pentru că nu câştigă”.

”A făcut o greşeală strategică invadând Ucraina”, a afirmat Truss, în primul său interviu pentru o televiziune americană, difuzat duminică.

”Cred că a fost păcălit de ucraineni. I-am văzut pe ucraineni continuând să respingă ofensiva rusă. Şi cred că el nu a anticipat puterea reacţiei lumii libere”, a spus ea.

Truss, care are de înfruntat poate cele mai mari schimbări pentru un prim-ministru britanic de la Winston Churchill încoace, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele SUA Joe Biden.

În interviu, ea a declarat că Washingtonul ”este un partener incredibil de apropiat”, dar nu a revenit asupra unor comentarii controversate pe care le-a făcut anul trecut, când era secretar de stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare, şi în care a descris relaţia SUA-Marea Britanie ca ”specială, dar nu exclusivă”.

”Cred că relaţia noastră este specială şi este tot mai importantă într-o perioadă în care ne confruntăm cu ameninţări din partea Rusiei, cu o asertivitate sporită a Chinei. Suntem, ambele, democraţii care preţuiesc libertatea. Avem o legătură atât de puternică”, a declarat ea.

Întrebată cum ar trebui să răspundă liderii occidentali dacă Putin intensifică activităţile militare în Ucraina, Truss a spus că ei ”nu ar trebui să asculte zăngănitul său de sabie şi ameninţările sale fictive”.

”În schimb, ce trebuie să facem este să continuăm să impunem sancţiuni Rusiei şi să continuăm să îi sprijinim pe ucraineni”, a arătat ea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here