Locuitorii din Gostinu, despre primarul reales cu 100% din voturi, chiar și de opoziție: Îl votăm până l-om băga în formol și tot nu îl dăm afară

În 75 de localități din țară, a existat câte un singur candidat la postul de primar. Comuna Gostinu din Giurgiu este una dintre ele, unde până și opoziția l-a votat pe edil.

Dumitru Văcaru e primar în Gostinu de 12 ani, iar pentru noul mandat a stabilit un nou record în cariera sa politică: a obținut 100% din voturi la alegerile locale.

A ajuns primar la Gostinu în anul 2008, când a câștigat alegerile cu 73% din voturi, patru ani mai târziu a luat 96% din voturi, iar în 2016 a scos 89%.

Oamenii din localitate spun că l-au votat pentru că este ”foarte bun”. ”A făcut tot ce trebuit în comuna asta și face în continuare. Îl votăm până l-om băga în formol și tot nu îl dăm afară. Când o ieși la pensie, om vedea. Sau și la pensie trebuie să stea. Gospodar bun”, spun localnicii.

Aceeași părere o are până și opoziția.

Să vă spun sincer – am votat cu consilierii mei la PSD și cu primarul în funcție la comună. Pentru faptul că e la al treilea mandat și mai e ceva de făcut și plus de asta știam că șansele unui candidat din partea PSD-ului ar fi fost minime. Mai trebuie făcut pe șoseaua principală șanțuri, pavele și mai sunt foarte multe lucruri de făcut”, a declarat, la Digi24, Ion Sprangate, candidat PSD la funcția de consilier.

De altfel, fostul, actualul și viitorul primar a pus în centrul comunei un panou pe care și-a trecut planurile.

În 2018 am pus panoul ăsta și am și proiectele de viitor. Achiziție măturătoare stradală – și cu termene – 2019. În iunie 2019 am luat-o. Trotuare stradale 2020-2021 – de aia le-am și pus cu termene, ca omul să mă poată judeca”, a spus Dumitru Văcaru.

La Gostinu nu doar strada principala este asfaltată, ci și ulițele – cu bani luați prin fonduri europene. Cu fonduri UE a refăcut una dintre cele două școli și grădinița.

Tinerilor le-a făcut discotecă în aer liber și chiar teren de fotbal. Fiecare localnic are apa trasă la poartă, iar marele proiect al noului mandat este să aducă conducta de gaz în comună.

Eu le-aș da un sfat alegătorilor – întotdeauna să voteze un om care a lucrat în producție. Să se uite în spatele lui, nu ce afirmă. Nu ce vom… face, vom drege, vom… Nu. Uită-te în spatele lui ce a făcut, ce realizări are”, a mai spus primarul din Gostinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here