sursa: gov.ro

Restructurarea aparatului bugetar va veni de la sine în perioada următoare, a declarat la Digi24 premierul Ludovic Orban. Acesta a completat, menţionând că digitalizarea administraţiei va avea drept consecinţă că unii angajaţi, respectiv „cei care plimbă hârtiile” nu îşi vor mai avea rostul.

Orban a fost întrebat dacă se gândeşte la restructurarea aparatului bugetar într-o perioadă de criză.

Asta oricum se petrece. Restructurarea vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajaţi, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul.

Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului.

La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Ludovic Orban, într-un interviu pentru emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Premierul a dat ca exemplu instituţii unde nu s-a produs digitalizarea – ANAF şi Vama.

În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate – sunt aplicaţii îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a mai spus Ludovic Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here