Ludovic Orban anunță că falimentul RADET e iminent. Firea îl face „premier sadic”

Premierul Ludovic Orban a anunțat aseară că falimentul RADET este iminent și s-ar putea declara chiar luni, când instanța trebuie să pronunțe. Șeful Guvernului nu înțelege cum regia de termoficare a acumulat o datorie de un miliard de lei.

„După știința mea, luni trebuie să se pronunțe instanța în procedura de faliment a RADET. Din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul RADET este iminent. Legislația prevede obligația de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece, cu condiția să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare și care să aibă contract cu ELCEN și să poată să distribuie energia termică de la producători. Dacă RADET dă faliment, trebuie rezolvată problema existenței unui agent economic care să poată să aibă delegat din partea Primăriei serviciul de furnizare a energiei termice și care să aibă contract cu ELCEN” a spus Ludovic Orban la B1.

Replica a venit în scurt timp de la Gabriela Firea, din platoul Antena 3. Primarul Capitalei l-a acuzat pe Ludovic Orban că ar parțial responsabil de situația proastă în care se află RADET, deoarece regia a fost condusă multă vreme de liberali.

„Replica mea este pe cât de simplă pe atât de tristă. Avem, din păcate un premier sadic, un premier care a fost viceprimar și care, teoretic, ar trebui să cunoască problematica RADET-ului, pentru că este unul dintre oamenii care indirect a contribuit la situația financiară dificilă a RADET-ului prin prisma faptului că ani de zile conducerea RADET a fost asigurată de către membri PNL.” a spus Gabriela Firea.

În plus, edilul l-a acuzat pe premier că încearcă în pună presiune pe Justiție.

„Îmi pun întrebarea ‘justiția în România nu mai este liberă?’ De unde știe domnul Orban ce se va întâmpla luni, ce va decide judecătorul sindic în legătură cu planul de reorganizare al RADET-ului? De unde are aceste informații?  Eu cred că justiția este liberă, eu cred că judecătorul sindic este un om responsabil și nu va da satisfacție ordinului pe unitate pe care îl transmite la TV înainte de primul tur domnul premier sadic Orban”, a spus Gabriela Firea

Ieri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că Primăria București trebuie să fie gata de eventualul faliment al RADET.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here