Inquam Photos / Octav Ganea

Premeirul Ludovic Orban a declarat marți, în legătură cu o înregistrare apărută în spațiul public cu Nicușor Dan, că „nu pune nici măcar o umbră de îndoială asupra candidatului” susținut de PNL și de USR-PLUS. Înregistrarea dată publicității de PSD, conține un dialog între Nicușor Dan și un reprezentant al primăriei Sector 4, în care candidatul la primărie ar fi încearcat să împiedice o demolare ilegală.

Înregistrarea a fost publicată de Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea. 

Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influenta si santaj la o primarie de sector, in favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicarii sale in activitati cu droguri, trafic de persoane etc, si care a construit ilegal cladiri (restaurant si casa) in Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris luni, Gabriela Firea, pe Facebook.

Nicușor Dan susține că înregistrarea este „o încercare de a opri îndepărtarea de la butoane” a unei adiminstrații corupte.

Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale”, a scris candidatul susținut de PNL și USR-PLUS.

Nicușor Dan spune că intervenția sa la Primăria Sector 4, care a fost înregistrată de un consilier al primarului, a fost făcută în numele Asociației Salvați Bucureștiul.

În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.

Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu”, a mai scris Nicușor Dan.

Întrebat marți, în legătură cu această înregistrare, premierul Ludovic Orban a spus că „Nicușor Dan este un om cunoscut, este un om corect, este un om cinstit, un om care s-a bătut pentru interesele bucureștenilor”.

Nu mi s-a părut o negociere. Este urât să înregistrezi pe cineva atunci când vorbești cu el. ceea ce vreau să spun este că PSD-ul este disperat, că pierde teren pe zi ce trece. Toți mafioții și toți interlopi, care au trăit bine sub guvernarea locală PSD, încearcă disperați să-l discrediteze pe Nicușor Dan fără niciun fel de bază. În cazul respectiv, era vorba de un abuz al Primăriei, care a vrut să demoleze o clădire, asociația ,,Salvați Bucureștiul,, care a apărat cetățenii de abuzurile Primăriilor, a venit în sprijinul cetățeanului care era pus în pericolul de a-i fi demolată clădirea iar, în instanță, cu sprijinul asociației ,,Salvați Bucureștiul,, a fost anulată decizia de demolare, deci procesul a fost câștigat”, a mai spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here