Firea acuză un „plan diabolic” al PNL. Furie față de Pieleanu: „Exit-poll-ul Curs-Avangarde va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă”

Primarul general în funcţie Gabriela Firea a declarat că PNL a gândit un plan diabolic pentru fraudarea alegerilor în Bucureşti. Ea a adăugat că exit-poll-ul Curs-Avangarde „a bătut toate recordurile negative pe plan mondial” şi „va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”.

„Eu vreau să vă imaginaţi dacă PSD ar fi fost la guvernare şi ar fi organizat alegerile de o asemenea manieră şi PNL şi USR ar fi adus dovezi, aşa cum aducem noi, ce s-ar fi întâmplat? Probabil că lumea ar fi ieşit în stradă. Probabil că s-ar fi făcut o presiune extraordinară ca Guvernul să cadă pur şi simplu, pentru că este cea mai mare greşeală în faţa cetăţenilor, aceea de a confisca votul lor. Pe de o parte. Pe de altă parte, am auzit că domnul prim-ministru este foarte liniştit şi calm, deşi nu ar trebui să fie, pentru că este o pată mare adusă democraţiei, dar şi o pată mare şi urâtă pe obrazul domniei sale, spunând că diferenţa dintre mine şi domnul Nicuşor Dan este oricum considerabilă şi chiar dacă s-ar număra voturile şi chiar dacă s-ar face alegerile, tot acesta ar fi. Nu. Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct.

Cu câteva zile înainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnată că va pierde alegerile în Capitală, dar de ultim moment s-au gândit că totuşi nu pot să lase lucrurile aşa şi atunci s-au gândit la un plan, un plan diabolic. Aşa se explică şi diferenţa enormă care are legătură cu realitate, car ea fost anunţată la exit poll-ul Curs-Avangarde duminică seara, 10% între mine şi Nicuşor Dan. Un exil-poll nu trebuie să depăşească marja de eroare de 1,5%. Deci practic a bătut toate recordurile negative pe plan mondial. Va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda fiind scoasă din context, scoasă din pix, scoasă din carioaca – cea care a modificat peste cifrele scrise iniţial cu pixul”, a afirmat Gabriela Firea joi la sediul PSD, transmite News.ro.

CURS este deținut de jurnalistul Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa, AVANGARDE aparține lui Marius Pieleanu, unul dintre invitații constanți ai postului Antena3.

Ea a mai spus că „nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă”.

„Deci de aceea stau ei foarte calmi, pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic şi un plan împotriva cetăţenilor. Nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă. Dovezile vor fi predate de către avocaţii noştri instituţiilor competente şi acestea au datoria să respecte legea”, a conchis Firea.

Grindeanu: „Am văzut aseară nişte filmări care pur şi simplu m-au şocat”

Sorin Grindeanu a adăugat că într-o ţară membră a Uniunii Europene nu îşi au locuri astfel de fapte şi suspiciuni privind alegerile locale. 

„Vrem să înlăturăm toate aceste semne de întrebare, toate aceste dubii care iată, cu fiecare oră care trece, sunt tot mai mari apar tot mai multe dovezi. Am văzut aseară nişte filmări care pur şi simplu m-au şocat. Aceste lucruri înţeleg că încep să fie parte a unui dosar şi e foarte bine. S-a deschis un nou dosar. Trebuie să fie cercetate toate aceste fapte, dar dincolo de partea juridică, v-aş ruga să vă puneţi în locul nostru, în locul celor care au candidat, care au muncit, care au vrut să fie primar general sau primari de sector, care meritau să fie şi în acest moment apar dovezi că au existat furturi. Mie mi se pare că asemenea lucruri, într-o ţară a Uniunii Europene, nu îşi au locul”, a precizat prim-vicepreşedintele PSD.

Premierul Ludovic Orban apreciază că procesul electoral s-a desfăşurat „foarte corect”, dar adaugă că în multe localităţi nu a putut fi stăpânită „bucuria victoriilor”. Cei care au câştigat „s-au bucurat atât de tare încât au organizat petreceri de zeci, sute de oameni, fără măşti”, afirmă el, precizând însă că acest lucru nu s-a întâmplat „chiar peste tot”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here