Preşedintele PNL, Ludovic Orban, cataloghează drept „o glumă” eventuala propunere a Claudiei Ţapardel pentru funcţia de comisar european şi cere Guvernului să se consulte cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi să ceară votul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României înainte de a formula o nouă propunere, notează news.ro.

Ludovic Orban a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre o eventuală propunere a Claudiei Ţapardel pentru funcţia de comisar europan şi a spus că este ”o glumă”. 

Eu cred că e o glumă. Serios vă spun! Mi se pare o glumă această propunere (…) Solicitarea noastră foarte limpede către încă premierul Dăncilă, după ce a făcut de râs România, este aceea de a nu formula o altă propunere fără consultarea preşedintelui României şi fără respectarea prevederilor Legii 373/2013 care obligă Guvernul înainte de a trimite propunerea de comisar european că ceară votul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României. Nu ne mai putem permitem să greşim încă o dată”. a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că nu poate fi „ignorat” preşedintele României în procedura de desemnare a unui candidat pentru ocuparea funcţiei de comisar european. 

Liderul PNL acuză că premierul „s-a încăpăţânat, într-un mod stupid, să menţină” candidatura Rovanei Plumb în ciuda avertismentelor legate de şansele acesteia de a trece de Parlamentul European.

Nu-şi mai poate permite Dăncilă să ne mai facă încă o dată de râs după ruşinea pe care ne-a provocat-o prin această candidatură care nici măcar nu a intrat în calificări” a adăugat Orban.

Acesta acuză că premierul Dăncilă „nici măcar în ceasul al treisprezecelea nu înţelege că politica la nivel european se face altfel decât jocurile murdare din interiorul PSD” şi cere „consultări ample” înainte ca Guvernul să facă o nouă propunere.

În cazul unui nou eşec provocat de Dăncilă există un risc major ca România să piardă acest portofoliu”, a mai spus liderul PNL.

Acesta a afirmă că trebuie respectat echilibrul de gen solicitat de preşedintele Comisiei Europene

România trebuie să trimită un om care să fie din punct de vedere al integrităţii impecabil şi de asemenea să aibă un background potrivit pentru acest portofoliu. (…) PSD-ul nu are nicio legătură cu realitatea. Ultimele episoade în materie de politică internaţională, nominalizarea Rovanei Plumb, vizita la shopping a Vasilicăi Viorica Dăncilă în Statele Unite, că altceva mai bun nu a avut de făcut, arată că procesul de degradare a imaginii României provocat de către PSdeste dramatic ” a precizat Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here