Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerile de miniştri sunt dovada orientării anti-occidentale a PSD. El a adăugat că Dana Gîrbovan, susţinătoare a OUG 13, a mai fost propusă la Justiţie în trecut, însă nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt, deşi erau apropiaţi.

Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiţie. Potrivit informaţiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanţă de urgenţă prezentat, recent, prevederi care înăspresc condiţiile de eliberare condiţionată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca ”Daddy” să stea prea mult la închisoare. (…) PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat şi arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect faţă de cetăţenii României şi faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certaţi cu legea”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Liderul PNL a afirmat că, deşi Dana Gîrbovan este apropiată lui Liviu Dragnea, nici măcar fostul lider PSD nu a mers până la capăt cu nominalizarea acesteia la portofoliul din Justiţie, după demisia lui Florin Iordache din funcţie.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Numele lui Gîrbovan a mai fost vehiculat la Justiţie, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuşi, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt. Dana Gîrbovan a fost o susţinătoare zgomotoasă a Ordonanţei 13 şi a modificărilor operate de PSD şi ALDE la Legile Justiţiei şi la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracţional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanţei 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituţiei pe tema ordonanţei drept -un derapaj- şi cerea -o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj-”, a adăugat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here