Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că moţiunea de cenzură va fi depusă de către liberali atunci când partidul va avea garanţia a 233 de voturi necesare trecerii moţiunii, informează Mediafax.

Vom depune moţiunea de cenzură când vom avea peste 233 de semnături, ca o garanţie a unei majorităţi clare în susţinerea moţiunii de cenzură. Este necesară această măsură de precauţie, pentru că opoziţia are la dispoziţia sa o singură moţiune de cenzură pe sesiune parlamentară, un singur glonţ pe ţeavă şi trebuie ca această unică moţiune de cenzură pe sesiune parlamentară să fie folosită atunci când există cea mai mare şansă pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Liderul liberalilor a adăugat că de azi Guvernul Dăncilă este unul minoritar şi nu se mai bucură de sprijin majoritar în Parlament.

Începând de astăzi, Guvernul Dăncilă este un Guvern minoritar care nu mai are sprijin majoritar în Parlament. Evident că alegerile pentru Parlamentul European au arătat clar că acest Guvern nu mai are nicio legitimitate să guverneze, pentru că nu mai este sprijinit de cetăţeni. Iar astăzi, şi la nivelul Parlamentului, Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorităţi parlamentare. Sigur că, dacă ar avea bun simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeanul român şi de voinţa exprimată de cetăţeanul român, premierul Dăncilă ar trebui să-şi depună demisia, iar PSD să plece de la guvernare”, a completat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here