Ludovic Orban: Scopul urmărit al fake-urilor lansate pe online e acela de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a denunțat duminică seara, la B1 Tv, o campanie orchestrată, de dezinformare, în contextul crizei COVID-19.

Sunt negaţionişti. E un curent. Eu, sincer, nu cred că un om care are o minimă educaţie şi are, cât de cât, o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite într-o campanie care se pare că are o gândire. Pare că e o campanie gândită într-un laborator şi lansată. Sunt absurde toate fake-urile lansate pe online. Mă bucur că media clasică, tradiţională, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă care determină… Scopul urmărit e acela de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt gândirea”, a declarat Ludovic Orban.

Despre liderii politici care au încurajat direct sau indirect bagatelizarea riscului sanitar, premierul a afirmat:  „Am ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu – nu numai cele trei săptămâni (n.r. – fără pârghii legale), ci și datorită campaniei perfide care, din păcate, a fost derulată de foarte mulți, inclusiv lideri politici, care dau exemplu și care s-au comportat de asemenea natură încât să îi determine pe oameni să nu respecte regulile, să fie bagatelizat riscul asupra sănătății. Au fost prea mulți oameni politici, prea mulți lideri de opinie care au exprimat public îndoiala față de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătății dat de acest virus și, prin comportamentul public pe care l-au avut, pur și simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here