Lukașenko, lăsat cu ochii în soare: Serbia s-a răzgândit, nu mai participă la exercițiile militare „Fraternitatea slavă” din Belarus. Motivul oferit de Belgrad

  Serbia a renunţat să participe la exerciţiile militare prevăzute împreună cu Rusia în Belarus, în urma presiunilor exercitate de Uniunea Europeană la care aspiră să adere, a anunţat miercuri ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, relatează AFP.

  Serbia, ţară candidată la aderarea la UE dar care întreţine legături strânse cu Rusia, urma să participe în septembrie, împreună cu forţe ruse şi belaruse, la exerciţiile numite „Fraternitatea slavă 2020” în Belarus.

  „Ni s-a cerut, cu preţul unui abandon al viitorului nostru european, să renunţăm la exerciţiile militare prevăzute să aibă loc împreună cu Belarus”, a declarat ministrul.

  Serbia, care este neutră pe plan militar, a fost confruntată „cu o puternică presiune nemeritată din partea Uniunii Europene” şi va suspenda în consecinţă participarea sa la exerciţiile militare cu toţi partenerii săi timp de şase luni, a adăugat el.

  Serbia şi Belarus întreţin relaţii amicale, Belgradul primindu-l în decembrie pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

  Serbia doreşte însă şi să adere la UE şi a fost complimentată în august de ambasadorii occidentali atunci când a susţinut o declaraţie a UE care critica alegerile prezidenţiale controversate din Belarus.

  Manevrele militare ar fi trebuit să se deruleze cu participarea a 1.500 de soldaţi într-un sector situat în apropiere de oraşul Brest (sud-estul Belarus) în cursul celei de a doua jumătăţi a lunii septembrie, potrivit Ministerului belarus al Apărării.

  3 COMENTARII

   • Nu nu nu Serbia IUBESTE MAJKA ROSSIA!
    CE-I AIA ALFABET LATIN? CUM CA USTASII LUI ANTE PAVELIĆ? PENTRU CE AU MURIT CETNICII LUI MILOŠEVIĆ? DAR TIGRII KRETINI AI LUI ARKAN?
    TE ROG AMICE NU MAI PUNE ASTFEL DE INTREBARI PT NISTE INGERI AI BALKANILOR….

  1. Serbia in UE = RUSIA IN UE.
   SERBIA TARA CARE URASTE UE SI NATO LA FEL CA SI RUSIA.
   DE CE ESTE NECESARA ACCEPTAREA ACESTUI TOPOR AL RUSIEI IN UE?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here