Lumea este în pragul anarhiei, superputerile trebuie să acționeze acum – avertismentul unui ministru israelian

G7, Rusia și China trebuie să colaboreze imediat pentru a opri o alunecare globală bruscă către haos și anarhie din cauza creșterii tehnologiei periculoase, a utilizării sporite a Darknetului și a proliferării criptomonedelor, a declarat ministrul de Finanțe Avigdor Liberman (foto) pentru The Jerusalem Post.

Într-un interviu care va fi publicat în revista Friday’s Magazine, Liberman a prezentat o imagine îngrozitoare a lumii, precum și patru catalizatori din spatele alunecării către haosul global.

În primul rând, a spus el, este apariția tehnologiei conduse de inteligența artificială și de tineri hackeri care sunt capabili să facă lucruri de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă cu ajutorul computerelor și telefoanele lor mobile.

„Acestea sunt evoluții tehnologice care nu au nicio supraveghere sau coordonare”, a spus el. „Nu există nicio formă de reglementare globală și ne duce în locuri care sunt potențial înfricoșătoare.”

Al doilea catalizator, a continuat Liberman, este creșterea și răspândire criptomonedelor pe tot globul. Există, a spus el, 15.000 de tipuri diferite de criptomonede astăzi.

„Câțiva oameni se reunesc și fac o monedă digitală”, a spus el. „Există piețe criptografice în Iran pentru a evita sancțiunile și pentru a spăla bani, iar acestea pot fi folosite pentru a finanța terorismul și criminalitatea.”

Al treilea catalizator, potrivit lui Liberman, este ceea ce se întâmplă pe Darknet (Internetul ascuns), un loc de adunare pentru criminali și activități teroriste.

Al patrulea catalizator, a explicat el, este prăbușirea ordinii și sistemelor internaționale.

O ilustrare a acestui lucru, a spus el, poate fi văzută la Viena, unde superputerile mondiale continuă să negocieze cu Iranul în căutarea unui nou acord nuclear. Ei vorbesc cu iranienii dar în același timp Iranul le furnizează houthiilor din Yemen rachete balistice și drone și le ordonă să atace Emiratele Arabe Unite.

Soluția, a spus el, este ca G7 – un forum politic interguvernamental format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite – să colaboreze cu Rusia și China pentru a găsi modalități de reglementare a unei noi ordini mondiale. și pentru a opri alunecarea către haosul global.

„Este nevoie de toți jucătorii pentru a crea o reglementare uniformă în toate aceste domenii diferite, deoarece, dacă nu o fac, totul se va mișca în direcții care vor face ca filmele pe care le vedem la Hollywood să devină realitate”, a avertizat el. „Este timp să acționăm. Sper că o vor face.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here