Lunga listă a incendierilor izbucnite pe tot cuprinsul Rusiei după anunțarea mobilizării

După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea, comisariatele militare și clădirile administrației au fost incendiate în toată țara, frecvența unor astfel de incidente crescând dramatic, notează Meduza, care a și făcut inventarul. Lista cuprinde, așadar, numai atacurile înregistrate după 21 septembrie.

Sankt Petersburg. În seara zilei de 21 septembrie, în orașul Lomonosov, a luat foc un biroul de înrolare militară din districtul Lomonosovski. Incendiul a izbucnit într-un birou de la primul etaj.

Nijni Novgorod. În seara zilei de 21 septembrie, s-a declanșat un incendiu la sediul biroului militar de înregistrare și înrolare din districtul Kanavinski.

Regiunea Orenburg. În noaptea de 22 septembrie, în orașul Gui, intrarea în clădirea biroului militar a fost stropită cu lichid inflamabil și incendiată.

Zabaikalski Krai. În noaptea de 22 septembrie, în satul Kîra, în clădirea comisariatului militar a fost aruncat un cocktail molotov.

Regiunea Amur. În orașul Svobodnîi, în noaptea de 23 septembrie, un cocktail molotov a fost aruncat în clădirea Comisariatului.

Regiunea Habarovsk. În noaptea de 23 septembrie, la Habarovsk a existat o tentativă de incendiere a biroului de înrolare militară al Districtului Industrial, tot cu cocktail-uri Molotov. Au luat foc două birouri.

Regiunea Krasnoiarsk. În noaptea de 24 septembrie, a fost vizat biroul de recurtare din Kansk. Suspectul: un bărbat în vârstă.

Regiunea Kaliningrad. În noaptea de 25 septembrie, în orașul Cerniahovsk, un cocktail Molotov a fost aruncat în clădirea biroului militar de înregistrare și înrolare.

Republica Mordovia. În dimineața zilei de 25 septembrie, două sticle cu cocktail Molotov au fost aruncate prin fereastra biroului de înregistrare și înrolare militară din orașul Ruzaievka.

Regiunea Leningrad. În dimineața zilei de 25 septembrie, a fost lovit biroul de înregistrare și înrolare militară din districtul Kirovski, din orașul Kirovsk. Incendiul a cuprins un birou de la parter.

Regiunea Volgograd. În noaptea de 26 septembrie, potrivit Baza, un locuitor de 35 de ani din Uriupinsk a aruncat mai multe cocktail-uri molotov în clădirea biroului de înregistrare și înrolare militară.

Regiunea Irkuțk. Pe 26 septembrie, un tânăr de 25 de ani din Ust-Ilimsk a deschis focul asupra biroului de înrolare militară, rănindu-l grav pe comisarul militar. Suspectul a fost reținut.

Regiunea Primorski. În noaptea de 28 septembrie, cineva a spart o fereastră și a aruncat un cocktail molotov în clădirea în care funcționa biroul de înregistrare și înrolare militară din districtul Pervomaiski, Vladivostok.

Novosibirsk. În zorii zilei de 29 septembrie, cocktail-uri molotov au fost aruncate prin ferestrele comisariatului militar pentru cartierele Kirovski și Leninski ale orașului.

Regiunea Novosibirsk. FSB a anunțat suprimarea unei tentative de incendiere a birourilor militare de înregistrare și înrolare din regiune „la instrucțiunile comanditarilor străini”. Un locuitor din Novosibirsk, născut în 1999, a fost reținut, el fiind acuzat de pregătirea unui atac terorist.

Kazan. În noaptea de 3 octombrie, o elevă de clasa a XI-a a aruncat două cocktail-uri molotov către clădirea comisariatului militar al Districtului Sovietic de pe strada Jurnaliștilor, protestând împotriva „operațiunii speciale” și mobilizării.

Krasnoiarsk. Pe 3 octombrie, o persoană necunoscută a aruncat două cocktail-uri molotov în clădirea comisariatului militar al districtelor Sovețki și Central.

Sedii ale administrației. Plus o filială a partidului lui Putin

Regiunea Samara. În noaptea de 22 septembrie, ușa și pridvorul clădirii administrației orașului au fost incendiate în Toliatti.

Regiunea Volgograd. În noaptea de 23 septembrie, la Kamîșin, un „obiect incendiar” a fost aruncat în clădirea administrației orașului. În dimineața zilei de 25 septembrie, în satul Bereslavka, lângă Volgograd, a fost incendiat sediul Consiliului Bereslavski.

Regiunea Altai. În noaptea de 23 septembrie, în satul Țelinnoe, a izbucnit un incendiu în casa de cultură, unde se află administrația consiliului sătesc. Oficiul poștal, situat în același loc, a ars complet.

Regiunea Leningrad. În noaptea de 25 septembrie, un incendiu a izbucnit în clădirea administrativă a așezării rurale Siaskelevski din regiunea Gatcina. În geamul biroului de protecție socială au fost aruncate două sticle cu amestec combustibil.

Republica Bașkortostan. În orașul Salavat, în dimineața zilei de 24 septembrie, au fost incendiate cauciucuri de mașini lângă filiala partidului Rusia Unită.

Regiunea Rostov. În noaptea de 28 septembrie, o persoană neidentificată a spart un geam al clădirii administrației districtului Zimovnikovski și, folosind un cocktail molotov, a incendiat un birou .

VIDEO | Intrarea trupelor ucrainene în Liman și satele din jur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here