Macron va participa la funeraliile reginei Elisabeta

Sursa: Facebook

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a sunat pe regele Charles al III-lea şi i-a transmis condolenţe. Acesta urmează să asiste luni la funeraliile naţionale ale mamei suveranului, Elisabeta a II-a, anunţă preşedinţia franceză, relatează AFP, citată de News.ro.

”Şeful statului i-a prezentat sincere condolenţe regelui şi şi-a exprimat întreaga sa susţinere. El a vorbit despre tristeţea franţuzoiacelor şi francezilor la vestea decesului reginei Elizabeth a II-a şi despre faptul că se gândesc la poporul britanic”, a anunţat miercuri Palatul Élysée.

”Preşedintele Republicii i-a urat cele mai mari succese regelui şi şi-a exprimat deplina disponibilitate de a continua munca pe care au depus-o în ultimii ani împotriva provocărilor comune, în frunte cu protecţia climei şi planetei”, anunţă preşedinţia franceză.

”Luni mă voi afla la Londra pentru a asista la funeralii”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Emmanuel Macron.

”Legătura dintre Franţa şi Regatul Unit este de nezdruncinat. Vom continua să o ţesem, urmând drumul trasat de Majestatea Sa Regina Elizabeth a II-a”, a scris într-un al doilea tweet Macron.

Sicriul reginei Elizabeth a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, a sosit miercuri la Westminster, după o procesiune emoţionantă condusă de către copiii săi.

Publicul îi poate aduce un ultim omagiu până luni, când au loc primele funeralii naţionale de la cele ale lui Winston Churchill, în 1965.

Joe Biden și regele Charles al III-lea, prima discuție la telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here