Madagascar afirmă că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui. Doi francezi au fost arestați

Foto: Flickr

Parchetul din Madagascar a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui Andry Rajoelina şi a arestat mai multe persoane „străine şi din Madagascar”, relatează Agerpres, care citează AFP.

Printre persoanele arestate marţi se numără doi francezi, a anunţat o sursă diplomatică.

„Mai mulţi cetăţeni străini şi din Madagascar au fost arestaţi marţi ca parte a unei investigaţii privind punerea în pericol a siguranţei statului”, a declarat miercuri seara procurorul general Berthine Razafiarivony pentru jurnalişti.

„Conform dovezilor materiale aflate în posesia noastră, aceşti indivizi au conceput un plan pentru eliminarea şi neutralizarea mai multor personalităţi din Madagascar, între care şi şeful statului”, a mai spus procurorul.

„În acest stadiu al anchetei, care continuă, parchetul general se asigură că va fi făcută lumină în acest caz”, a adăugat ea.

În timpul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătoririi independenţei Madagascarului, pe 26 iunie, jandarmeria a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a secretarului de stat responsabil cu jandarmeria, mâna dreaptă a preşedintelui, generalul Richard Ravalomanana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here