MAE: 31 de români repatriați, după cutremurul din Turcia

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat din Turcia, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya. Numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni – când Turcia a fost zguduită de două cutremure cu magnitudine peste 7 – şi până în prezent este de 31 de români şi doi cetăţeni polonezi, transmite News.ro.

”Ministerul Apărării Naţionale continuă să acţioneze în sprijinul cetăţenilor afectaţi de recentele cutremure din Turcia. Astfel, aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 8/9 februarie, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya”, a transmis joi dimineaţă MApN.

Numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni, 6 februarie, şi până în prezent este de 31 de români şi doi cetăţeni polonezi.

În cursul zilei de miercuri, 8 februarie, trei aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române – un C-130 Hercules şi două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat spre Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate.

Executarea zborului cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Cele trei aeronave militare româneşti şi-au început misiunile de transport către Republica Turcia luni, 6 februarie, când  au transportat materiale şi prima echipă de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU.

 

Cutremur în Turcia | Salvatorii români au scos de sub ruine până acum patru persoane

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here