MAE: Atenţionare de călătorie în Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, întrucât vineri şi sâmbătă în Corsica sunt prognozate furtuni puternice, cu precipitaţii abundente şi intensificări ale vântului, transmite News.ro.

Potrivit MAE, pentru Insula Corsica autorităţile franceze au emis o prognoză privind deteriorarea rapidă a condiţiilor meteorologice, vineri şi sâmbătă, în zone din Corsica de Sud şi Corsica Superioară.

„În aceste zone se vor înregistra furtuni puternice, însoţite de precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări însemnate ale vântului, existând şi pericolul producerii de inundaţii”, arată sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, în funcţie de zona în care se află, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.ro şi aminteşte că români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here