Magistrații greci au respins extrădarea lui Dragoș Săvulescu. Sunt hotărât să expun marele abuz făcut

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins extrădarea în România a lui Dragoș Săvulescu, condamnat în țară la 5 ani de închisoare, informează Newsweek.ro.

Dragoș Săvulescu a fost arestat în august în insula grecească Mykonos, în baza unui mandat internațional emis de România, unde a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Ulterior a fost plasat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi insula până la judecarea procesului privind extrădarea.

Vineri, Dragoș Săvulescu a trimis presei un comunicat de presă prin care anunță că tribunalul elen a blocat din nou o încercare a României de a-l extrăda.

„Odată cu decizia de astăzi se consemnează a doua oară  când un tribunal european respinge o cerere de extrădare în cazul său și pune capăt ultimului capitol din ceea ce domnul Săvulescu descrie ca fiind  “o mascaradă judiciară ce îmi afectează viața de 16 ani”.

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate domnului Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România”, se arată în comunicatul în care Dragoș Săvulescu se prezintă ca producător  de film și actor.

Retrocedări ilegale și filme cu Kostner

Afaceristul, condamnat în România în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, a fost arestat în insula Mykonos pe 9 august, datorita mentinerii de catre Curtea de Apel Bucuresti a unui mandat de arestare din februarie 2019.

Dar Curtea de Apel Napoli, Italia, unde Săvulescu este rezident, a respins anterior cererea de extrădare a României, recunoscând în același timp sentinta în Italia conform legislatiei europene și aplicând apoi o gratiere la respectiva sentinta,  conform legislatiei italiene.

“Chiar daca in ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată ca autoritățile române au ignorat abuziv legislația italiană și europeană prin mentinerea unui mandat de arestare in situatia în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru.

Sunt recunoscător instanței din Grecia pentru corecta aplicare a legii și multumesc avocatului meu – domnul Michalis Dimitrakopoulos pentru calitatea exceptionala a muncii sale.

Revenit acasă la Milano, sunt hotărât să expun public marele abuz facut în cazul meu ca și în multe alte cazuri din România”, a transmis Dragoș Săvulescu.

Fostul acționar de la Dinamo susține acum că e actor și că a apărut în filme alături de Kevin Costner și Ryan Reynolds.

Săvulescu susține că nu a fugit

„Domnul Săvulescu a fost obligat să angajeze gărzi de corp și a suferit ani de zile acuzații false care i-au afectat puternic afacerea și i-au devastat familia. Printre aceste acuzatii false se numără si cea recenta conform căreia soția sa a deconspirat  locatia in care se aflau, insula Mikonos, postand pe contul sau de Instagram acest detaliu si oferind autoritatilor române posibilitatea sa solicite arestarea sotului ei”, afirnă comunicatul.

“Este un fake news teribil ce isi are originea intr-o zona tenebroasa a presei romane. Locatia noastră nu era confidențială și nu aveam niciun motiv sa ne ascundem.

Am ajuns legal in Grecia calatorind cu avionul iar sotia mea a postat constant pe Instagram locatia in care ne-am aflat in diverse tari europene in ultimele luni” a declarat Dragoș Săvulescu.

De asemenea, el a respins acuzațiile potrivit carora a fugit din România pentru a scăpa de închisoare, insistând că era deja un rezident legal al Italiei atunci când sentința i-a fost pronunțată în februarie 2019, la aproape 16 ani după ce dosarul a fost deschis pentru prima dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here