Mai multe cadre militare din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”- Arad au fost depistate pozitiv la coronavirus, potrivit presei locale. 10 cadre militare, inclusiv de la conducerea batalionului și o contabilă, au fost testate și depistate pozitiv cu noul coronavirus, informează criticarad.ro.

Dintre cei 10 militari depistați, câțiva trebuiau să plece în Afganistan, pe front – dar în aceste condiții nu doar că nu vor mai pleca, ci vor fi plasați în carantină sau, mai rău, într-unul dintre spitalele arădene, scrie sursa citată.

Conducerea batalionului a fost înlocuită provizoriu de ofițeri de la Bistrița, iar Unitatea Militară din „Subcetate” este închisă și se dezinfectează.

De asemenea, se va demara din partea DSP o anchetă epidemiologică.

La acest moment, 10 militari din cadrul batalionului au fost confirmați pozitiv. Nouă dintre aceștia sunt internați în spital, iar unul este carantinat la domiciliu. Starea lor este bună, se arată ofițerul de informare și relații publice al B 191 Infanterie
căpitan Paul Crăciun, într-un comunicat de presă.

La nivelul unității au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situații.

A fost desfășurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, pentru identificarea contacților direcți ai militarilor infectați și izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel național.

Pentru protecția personalului se efectuează în permanență dezinfectarea tehnicii și spațiilor de lucru și sunt aplicate măsurile individuale de protecție și prevenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here