Maia Sandu l-a dat afară pe Pavel Abraham, care s-a „culcușit” într-o comisie importantă de la Chișinău cu ajutorul socialiștilor lui Dodon

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afară pe Pavel Abraham din comisia formată de Ministerul Justiției de la Chișinău care urmează să desemneze judecătorul Republicii Moldova la CEDO. Maia Sandu a menționat că Abraham are probleme cu integritatea.

”În contextul concursului în desfășurare pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Președinte a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt că acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentantă a Președinției în această comisie pe dna Viorica Puică, o judecătoare competență și corectă”, se menționează în mesajul consilierului pe justiție al Președinției, Olesea Stamate.

Însă Ministerul Justiției, condus de un reprezentant al pro-rușilor lui Dodon, refuză să îl înlocuiască pe Abraham. Vineri, Ministerul Justiției a anunțat pe Facebook că Abraham figurează în continuare în comisie.

Sorin Ioniță (Expert Forum) a explicat culisele acestui nou conflict de la Chișinău, în care este implicat Pavel Abraham.

Dacă va întrebați ce mai face Pavel Abraham, milițianul anilor ’80-’90, cadrist în MAI pe vremea lui Ceaușescu, apoi ciomag al PSD în Poliție, avocat al interlopilor și stâlp al anti-reformelor pe Antene TV, aflați că fericește Republica Moldova ca membru în comisia care va selecta judecătorul lor la CEDO. Maia Sandu vrea să-l scoată. dar se opune cu ghearele și dinții partidul socialist pro-Kremlin, în special fostul ministru de Justiție Fadei Nagacevski, aflat în dragoste mare cu Abraham al nostru.

Uite că unii nici cu pensie specială nu se liniștesc, insistă să facă pagube în continuare. În țări cu oligarhie șmecheră ca Moldova, nici Europa nu poate ajută mult: aha, ne impuneți consultant internațional din UE? Luăm consultant internațional, no problem: Abraham din România, al mai tare pe justiție europeană. Asta în caz că va întrebați cum ajung la CEDO iecsperți ca Tudorel Toader. Astea sunt sinecuri importante care loializează casta judecătorească în țări corupte”, a scris Sorin Ioniță pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Încă nu l-au exterminat pe jidanul asta comunist ??..ce plua mea cauta pe la momdoveni??..ba fratilor ,de comuniștii astia nu scăpăm decat daca îi prajim la foc continuu …dupa care aruncată cenușa peste kremlin…credeam ca după 31 de ani nu mai auzim de acești criminali, dar uite ca hidra comunistă rezistă….!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here