Manifestaţie de protest, în Piaţa Victoriei, sâmbătă, faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai

Foto: INQUAM / Octav Ganea

Zeci de persoane şi-au anunţat participarea la un protest programat sâmbătă, începând cu ora 19:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Organizatorii sunt nemulţumiţi de modul în care decurge procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, în care Vlad Pascu este inculpat. „Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”, spun aceştia.

Evenimentul programat începând cu ora 19:00 în Piaţa Victoriei din Capitală este organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”, potrivit News.ro.
Acţiunea este un protest faţă de modul în care este judecat procesul în caree ste inculpat Vlad Pascu.
„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (…) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”; este mesajul organizatorilor.
Aceştia susţin că Statul trebuie să ofere cetăţenilor săi  siguranţă pe străzi.
„Cum aceasta nu există, facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul şi pentru a le face dreptate lui Sebi şi Robertei”, mai spun organizatorii protestului.
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.
La termenul din 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.
De asemenea, părinţii victimelor acuză comportamentul judecătoarei din dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Ei le-au declarat jurnaliştilor că, atunci când a intrat în sala de judecată, mesteca gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here