MApN: Avioanele MiG-21 LanceR, blocate la sol după un incident de zbor

Foto: INQUAM/George Călin

O aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost implicată, marţi seară, într-un „incident fără urmări grave”, din cauza funcţionării defectuoase a trenului de aterizare, la finalul unui zbor de instrucţie, anunţă Ministerul Apărării, preluat de News.ro. Echipajul nu a fost rănit.

„Conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor”, arată MApN.

„O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marţi, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucţie, într-un incident fără urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Conform sursei citate, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

„De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor”, mai arată MApN.

Incidentul a fost generat de funcţionarea defectuoasă a trenului de aterizare, a completat ulterior MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here