Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că nu s-a întâlnit cu liderul AUR George Simion, dar a vorbit cu acesta la telefon. Precizările vin după ce, potrivit gândul.ro, liderii PSD s-au întâlnit sâmbătă, fiind surprinse mai multe imagini în care apar, separat, Ciolacu și Dâncu și Dâncu și Simion, în fața aceleiași clădiri. Preşedintele PSD, susţine formarea unui guvern cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, dar cu premier de la PSD, care a câştigat alegerile. O altă variantă ar fi un guvern minoritar al PSD, însă nu este clar cine ar vota pentru învestirea acestuia.


Nu m-am văzut direct cu domnul Simion, am discutat la telefon. Eu m-am dus la IRES, s-a făcut un sondaj, l-am solicitat la partid, să vedem cum s-au împărțit voturile. (…) Categoric am vorbit cu dl Simion la telefon. E și normal să fac acest lucru. Nu numai cu dl Simion am vorbit. Am discutat, sunt parlamentari la primul mandat, care e sistemul de funcționare a Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El a precizat că Simion venise la sediul IRES pentru „un contract, o analiză politică”.

Anterior, Vasile Dâncu precizase că la întâlnirea cu liderul AUR nu a participat și Ciolacu. „Domnul Ciolacu a trecut mai târziu pe la mine, nu a participat la această întâlnire”, a precizat el.

Sperăm să intrăm în spiritul Constituţiei şi domnul Iohannis să îi dea mandat domnului Rafila să creioneze o majoritate parlamentară”, a mai afirmat Ciolacu.

Suntem într-o criză epidemiologică. Această obsesie a preşedintelui de a face alegeri ne-a dus într-o criză şi politică. Depinde de preşedinte cât doreşte să prelungească această criză politică. Avem un guvern interimar. Argumentul, când mi-a cerut mie domnul Iohannis să votăm guvernul, a fost că avem nevoie de un guvern cu drepturi depline. Aveam 100 de cazuri de infectare pe zi. Această teorie nu mai funcţionează la preşedinte. Nu avem altă variantă şi nu vom vota alt guvern în afară de Alexandru Rafila. Ori facem un guvern minoritar, ori facem un guvern de uniunea naţională, cum şi-ar dori românii care au votat, dar partidul care a câştigat alegerile să dea prim-ministrul”, a mai declarat preşedintele PSD, la Antena 3.

Liderul PSD a mai precizat că „este exclusă o înţelegere între PSD şi PNL, pe toate palierele”. „Nu avem nicio disponibilitate de a negocia cu PNL, care a dus ţara în stadiul în care este într-un an de zile„, a mai precizat Ciolacu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here